Kuva: shutterstock

Miksi avioliitot päättyvät niin usein eroon? Kuusi syytä, jotka voivat pilata avioliittosi

23.04.2018 20:45 - Roosa Sallila

Monet avioliitot ajautuvat pisteeseen, missä ainoa oikea ratkaisu on jatkaa matkaa erillään.

Rakkaus ja luottamus ovat elintärkeitä kestävän ja vankan avioliiton perustamiselle, mutta ne eivät riitä yksinään hyvän suhteen ylläpitämiseksi. Kun kohtaat elämässäsi vaikeita aikoja, on tärkeää, että osaatte puolisosi kanssa kommunikoida ja keskustella avoimesti.

Monet parit eivät kuitenkaan käsittele ongelmia siinä vaiheessa, kun asioille olisi vielä tehtävissä jotain, vaan heräääävät vasta siinä vaiheessa, kun tilanne on eskaloitunut erittäin pahaksi. 

Jos avioliitossasi ilmenee ongelma, puhu avoimesti ongelmasta, kun siihen on vielä mahdollisuus. Rehellisyys ja avoimuus ovat avaimia pitkäkestoiseen ja vahvaan parisuhteeseen.

Avioliiton kestämiseen perehtyneet asiantuntijat ovat laatineet listan syistä jotka johtavat suhteenne avioeroon.

Kommunikaation puute

Häiden jälkeen parit saattavat jämähtää liian helposti arkeen ja unohtaa ylläpitää suhdettaan. On tärkeää muistaa puhua suhteesta avoimesti puolison kanssa. Älä pidä puolisoasi koskaan itsestänselvyytenä. Kun olet valmis kuuntelemaan kumppaniasi ja tekemään kompromisseja, suhteessanne säilyy vahva luottamus.

Sinulla ei ole ystäviä

Muista pitää sosiaalisista kontakteistasi huolta. Hyvät välit perheeseen ja ystäviin, pitää myös avioliittosi terveenä. Avioliittoasiantuntijat ovat pistäneet merkille, että jos sinulla ei ole ystäviä avioliittosi ulkopuolella, avioliittosi saattaa ajautua ongelmiin helpommin. Kun sinulla ja puolisollasi on myös omaa aikaa ja sosiaalista elämää, suhteenne pysyy tasapainossa.

Erilaiset arvot

Rakastuneena naimisiin saattaa päätyäkin yllättävän nopeasti. Ennen avioliittoa olisi kuitenkin hyvä tutustua perinpohjaisesti henkilöön, kenen kanssa tulet viettämään loppuelämäsi. On hyvä varmistaa etukäteen mitä kumppanisi ajattelee, sillä saatatte törmätä päivittäin ongelmatilanteisiin ja ajautua riitelemään, jos arvomaailmanne edustavat aivan eri ääripäitä.

Salailu

Sinun ei tarvitse kertoa jokaista ajatusta mitä päähäsi tulee, mutta salaisuudet avioliitossa saavat koko suhteenne pois raiteiltaan. Ei ole väliä onko salaisuus iso vai pieni, valehtelu rikkoo aina suhdettanne. Jos salailet puolisoltasi pieniä asioita, miten hän voisi koskaan luottaa sinuun isommissa asioissa? Rehellisyys vaikeammistakin asioista vahvistaa suhdetta puolisosi kanssa.

Unohdat pienien asioiden tärkeyden

Kun menet naimisiin, saatat unohtaa pienet tärkeät asiat elämästäsi. Pienet asiat kuten, kahvin keittäminen toiselle aamulla tai sängyn petaaminen, pitää enemmän suhteestanne huolta kuin arvaatkaan. Avioliitto ja suhteenne vahvistuu joka kerta, kun osoitat arvostusta kumppaniasi kohtaan.

Et pysty tekemään kompromisseja

Kompromissi on avain vahvaan ja vakaaseen avioliittoon. Vaikka haluaisit asian menevän toisella tavalla, kannattaa opetella tekemään kompromisseja. Jos pidät periaatteistasi ja mielipiteistäsi kynsin hampain kiinni, ajat suhteesi vain erimielisyyksiin.

Lue myös: Ihmiset kertovat: Hetki, jolloin tiesin haluavani naimisiin kumppanini kanssa

Lue myös: Pidä rakkaus elossa välimatkasta huolimatta - 6 tärkeintä neuvoa kaukosuhteessa eläville

Lähde: powerofpositivity

Kilpailut

Uusimmat