Kuva: Shutterstock

7 vaihetta, jotka toteutuvat vakavassa parisuhteessa - samaistutko?

05.05.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Pitkän parisuhteen aikana kumppanukset usein tutustuvat toistensa perheisiin ja alkavat haaveilla myös yhteenmuutosta.

Kun deittailu muuttuu vakavaksi parisuhteeksi, kumppanukset kokevat yhdessä useita eri vaiheita rakentaessaan yhteistä elämää ja tulevaisuutta. On yksilöllistä, missä vaiheessa rakastavaiset haluavat virallistaa suhteensa tai alkavat haaveilla yhteenmuutosta. On kuitenkin olemassa muutama seikka, jotka yhdistävät usein vakaita ja tasapainoisia parisuhteita.

Lue alta Elite Daily -sivuston tekemä listaus vaiheista, jotka kumppanukset yleensä kokevat yhdessä.

Samaistutko näihin?

1. Suhteen virallistaminen. Ensimmäinen askel kohti vakavaa parisuhdetta on se, että jutusta tehdään virallista. Toiset pariskunnat käyvät tämän keskustelun jo muutamien deittien jälkeen, kun taas osa haluaa kypsytellä tunteitaan rauhassa ja kauemmin.

2. Kaiken mahdollisen ajan viettäminen yhdessä. Suhteen virallistamisen jälkeen rakastavaiset usein haluavat viettää aikaa yhdessä niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi yökyläilyt, elokuvaillat ja yhteiset lounastreffit kesken työpäivän tulevat osaksi arkea.

3. Ne kolme pientä sanaa. Rakkaudentunnustukset tulevat ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun ihastuminen on muuttunut syvemmiksi tunteiksi.

4. Toistenne perheisiin tutustuminen. Eräs vakavan parisuhteen merkeistä on se, että rakastavaiset tutustuttavat toisensa myös perheenjäseniinsä. Suhteen edetessä todennäköistä on myös se, että haluatte omien perheidenne tutustuvan keskenään.

5. Ette nolostele toistenne seurassa enää mitään. Tässä vaiheessa parisuhteenne on edennyt jo niin pitkälle, että olette nähneet toisenne niin hyvillä kuin huonoillakin hetkillä, ettekä enää jaksa nolostua toistenne seurassa juuri mistään.

6. Yhteenmuutto. Todennäköistä on, että pitkään yhdessä ollut pariskunta alkaa jossain vaiheessa suhdetta suunnitella muuttamista saman katon alle. Oma yhteinen koti on eräänlainen ”turvasatama,” johon sitoutuminen vahvistaa luottamusta rakastavaisten välillä entisestään.

7. Yhteiset suunnitelmat myös pitkälle tulevaisuuteen. Vakavassa ja tasapainoisessa parisuhteessa kumppanukset yleensä jakavat samankaltaiset arvot ja haaveet, sekä lähtevät rohkeasti yhdessä tavoittelemaan unelmiensa toteutumista.

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lue myös: Entistä parempaa seksiä parisuhteessa - katso vinkit, joiden avulla onnistut

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat