Kuva: Shutterstock

Onko normaalia, jos kumppani ei saa annettua sinulle orgasmia? Asiantuntijat kertovat mielipiteensä

09.05.2018 20:45 - Senja Rapila

Monet saattavat huolestua siitä, että suhteessa on isompia ongelmia orgasmittomuuden vuoksi.

Kuinka usein sinä, parisuhteessa oleva henkilö, saat orgasmin kumppanisi kanssa? Joka kerta? Useimmiten? Sitten olet onnekas. Monet saavat orgasmin ehkä kerran kuussa, vuodessa tai eivät ikinä.

Asiantuntijat ovat kertoneet Elite Daily -julkaisulle, että voit avittaa ongelmaanne itse pienin keinoin. Idea lähti tutkimuksesta, jossa yli 1000:sta naisesta yli 80 prosenttia kertoivat, etteivät he pysty saada orgasmia pelkästään yhdynnästä. 

Joten jos "kärsitte" siitä, että et tunnu saavan kumppanisi kanssa orgasmia seksin yhteydessä, voit kokeilla muutamaa keinoa. Mikäli ne eivät tunnu helpottavan, kannattaa suunnata seksuaaliterapeutin puheille. Ehkä kyse on omista, päänsisäisistä estoistasi.

Priorisoi nautintosi

Ensiaskel orgasmien tavoitteluun on se, että laitat oman nautintosi etusijalle. Ehkä keskityt liikaa kumppanisi nautintoon, niin unohdat kokonaan omasi. Omat orgasmisi ovat kuitenkin tavallaan sinun vastuullasi, sillä jos jännität, stressaat tai mietit muita asioita, et kyllä nauti seksistä niin paljon kuin voisit.

Kokeile ja kommunikoi

Sen jälkeen kun olet laittanut oman nautintosi etusijalle, on aika kokeilla sitä käytännössä. Puhu kumppanillesi sitä, mitä tunnet. Kokeilkaa uusia tekniikoita ja asentoja, löytäkää jutut jotka toimivat sinulle. Jos haluaisit kokeilla jotain kumppanisi kanssa, ehdota sitä hänelle rohkeasti.

Voitte myös katsoa pornoa, jos oman jutun etsiminen tuntuu vielä vaikealta. 

Soita ammattilaiselle

Jos puhuminen ja kokeileminen eivät toimi, älä huoli. Tässä vaiheessa kannattaa soittaa ammattilaiselle, seksiterapeutille, joka osaa neuvoa tilanteessa. Monilla naisilla on ongelmana se, etteivät he tunne omaa kroppaansa vielä tarpeeksi hyvin saavuttaakseen suurta nautintoa.

Avun pyytäminen näissä asioissa ei ole häpeällistä, vaan fiksua. Jos orgasmien puute vaikuttaa seksielämäänne oleellisesti, on syytä etsiä sille syyt ja ratkaisut.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Asiat, joita pariskunnat tekevät, kun kukaan muu ei ole näkemässä – samaistutko?

Lue myös: Asiantuntijat kertovat: Rajat, jotka jokaisen tulisi asettaa seksielämäänsä koskien

Lue myös: Miten pitkään naiset keskimäärin haluavat seksin kestävän? Kysely selvitti

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat