Kuva: Shutterstock

Asiantuntijat kertovat: Rajat, jotka jokaisen tulisi asettaa seksielämäänsä koskien

04.05.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi turvasana ja avoin keskustelu ehkäisystä ovat avaimia turvalliseen seksielämään.

Seksin harrastaminen on hyvin intiimiä puuhaa, jossa ihminen on usein myös haavoittuvimmillaan. Tämän takia kumppanin kanssa tulisi keskustella avoimesti omista toiveistaan ja siitä, mitä hän toivoo itselleen petipuuhien aikana erityisesti tehtävän. Elite Daily kysyi asiantuntijoilta, mitkä ovat seksielämässä ne tärkeimmät rajat, jotka jokaisen tulisi asettaa.

1. Suostumuksen voi vetää milloin tahansa takaisin

Elite Dailyn artikkelissa todetaan, että seksielämän yksi tärkeimmistä säännöistä on se, että aktin voi keskeyttää milloin tahansa.

- Rajojen vetäminen on tärkeää, sillä se ilmaisee ymmärrystä ja kunnioitusta omaa ja toisen kehoa kohtaan, kertoo seksuaaliterapeutti Rachel Hoffman.

Myös seksologi Lisa Hochbergerin mukaan on tärkeää tiedostaa, että seksin harrastamisesta voi kieltäytyä milloin tahansa.

- Suostumus on kuin jatkumo, se on veteen piirretty raja, jonka voi vetää takaisin milloin vain, hän muistuttaa.

2. Turvasanan asettaminen

Hochbergerin mukaan turvasanan päättäminen makuuhuoneen puolella on hyvä ajatus, sillä se takaa, että seksin harrastamisen voi selkeästi keskeyttää milloin tahansa.

- Turvasana on yksi tärkeimmistä rajoista lemmenleikeissä, sillä se takaa varman keinon ilmaista kumppanille epämukavuudesta. Selkeä kommunikaatio on turvallisen seksielämän kannalta äärimmäisen tärkeää.

3. Avoimuus seksuaaliterveydestä ja ehkäisystä

Hochberger korostaa turvallisuuden tunteen tärkeyttä seksileikkeihin ryhtyessä. Tähän tunteeseen lukeutuvat myös avoin keskustelu sukupuolitaudeista ja ehkäisystä.

- On tärkeää tietää, milloin kumppani on viimeksi käynyt sukupuolitautitesteissä, hän muistuttaa ja lisää, että kondomi on varmin keino raskauden ehkäisemisen lisäksi suojautua myös taudeilta.

4. Päättäkää mikä on sallittua ja mikä ei

Jokaisen mieltymykset petipuuhissa ovat henkilökohtaisia ja tästä syystä kumppanin kanssa olisikin hyvä keskustella siitä, mitä toivoo itselleen tehtävän ja mitä ei. Hochberger korostaa, että asiassa ei ole oikeita tai vääriä ratkaisuja, eikä yksityiskohtiin menemistä tulisi pelätä.

- Suosittelen kokeilemaan ”kehokartan” tekemistä. Piirtäkää toistenne vartalot, keskustelkaa ja tehkää muistiinpanoja. Ideana on löytää kohdat, joiden koskettamisesta ja suutelemisesta pidätte, Hochberger vinkkaa.

5. Pitäkää kommunikaatio avoimena

Kun olette vetäneet kumppanisi kanssa seksielämäänne koskevat rajat, ei kuitenkaan pidä tuudittautua ajatukseen, että keskustelu seksistä loppuisi siihen. Mieltymyksenne voivat muuttua ajan kuluessa, ja uusista toiveista pitäisi yhä voida puhua avoimesti ilman tuomituksi tulemisen pelkoa.

Lue myös: Seksi elokuvissa ei aina vastaa todellisuutta - voitko samaistua listaukseen?

Lue myös: Miten naisen keho reagoi seksittömyyteen?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat