Kuva: Senja Rapila

Daniel, 27: "Ihmiset sanovat, että rakastan liian kovaa"

16.05.2018 12:15 - Emmi Moilanen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Tällä kertaa äänessä on Daniel.

”Minulle tärkeintä parisuhteessa on luottamus, ja luottamuksen menettäminen on sellainen asia, joka saisi minut eroamaan suhteesta. Olen kerran teini-iässä tullut petetyksi ja pettänyt myös itse. Olin kadulla ja näin ikkunasta, kun silloinen tyttöystäväni petti minua. Suutuin, enkä ollut koskaan aikaisemmin ollut niin rikki.

En sanonut asiasta ensin mitään, vaan jatkoimme yhdessä. Tiesin erään ihmisen, jota tyttöystäväni inhosi yli kaiken. Kerroin baarissa kyseiselle ihmiselle, että olin eronnut ja lähdin hänen mukaansa. Hoidimme hommat ja seuraavana aamuna kerroin kumppanilleni, että olen pettänyt häntä. Hän suuttui ja kuuntelin sen huudon, kuinka olen huono mies. Tämän jälkeen kysyin, mitä hän itse oli puuhannut viikko sitten. Kuuntelin itkun ja anteeksipyynnöt, joiden jälkeen totesin juttumme olevan siinä, että se ei vain enää toimisi. Tämä oli se kerta, kun opin, että kostaminen ei koskaan ole ratkaisu."

"Rakkaus tarkoittaa sitä, että teet mitä tahansa toisen puolesta"

"Rakastan ystäviäni ja vanhempiani. Niitä ihmisiä, jotka välittävät minusta. Rakkaus tarkoittaa montaa asiaa, mutta minulle se on sitä, että teet mitä tahansa sen toisen puolesta. Minulle rakkaus tarkoittaa sitä, että jos ystäväni saa muksun, olemme yhdessä ystävän kanssa ottamassa viskiä ja polttamassa sikaria. Rakkaus on myös sitä, että jos kaveri on pulassa, häntä autetaan aina. Rakkaus on sitä, että voi käpertyä toisen syliin, kun on huono olla, ja saat olla vain siinä."

"Kukaan ei uskonut, että Bile-Dani voisi rakastaa"

"Danielina minua ei ole koskaan tuomittu rakkauden vuoksi, mutta Bile-Danihan tuomittiin. Kukaan ei uskonut, että Bile-Dani voisi rakastaa tai olla parisuhteessa, olla sellainen ihminen, joka on aloillaan. Kyllähän ihmiset sanovat, että rakastan liian kovaa, mutta mielestäni se ei ole totta. Jokainen rakastaa niin paljon kuin pystyy ja minä rakastan niin paljon kuin vain voin.”

Lue aiemmat rakkaudesta artikkelit täältä.

Lue myös: Olavi, 34: "Parisuhteessa tärkeintä on suhteellisuudentaju"

Lue myös: Jessica, 29: "Jos rakastun, niin en helposti luovuta"

Kilpailut

Uusimmat