Kuva: Shutterstock

Haaveiletko paremmasta seksistä? 6 asiaa, jotka tulisi tehdä ennen petipuuhiin ryhtymistä

09.06.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Arkipäiväisten velvollisuuksien unohtaminen ja riittävän pitkä esileikki ovat asioita, jotka tekevät seksistä nautinnollisempaa.

Nautinnolliseen seksielämään vaikuttavat pelkän yhdynnän lisäksi myös useat muut eri tekijät. Piristystä petipuuhiin voi luoda pienillä teoilla jo ennen varsinaiseen toimeen tarttumista. Esimerkiksi aivojen stimuloiminen vihjailulla ja mielikuvien luomisella on tehokas keino piristää elämää vällyjen välissä.

Huffington Post selvitti, mitkä asiat parantavat seksielämääsi jo ennen varsinaisiin petipuuhiin ryhtymistä.

1. Vihjaile seksistä hyvissä ajoin etukäteen

Vaikka petipuuhat eivät olisi heti seuraavaksi suunnitelmissa, pieni vinkki tulevasta voi tuoda yllättävää piristystä seksielämään.

- Anna kumppanillesi pitkä suudelma aamulla tai lähetä hänelle flirttaileva viesti kesken työpäivän, parisuhdeterapeutti Sarah Hunter Murray kertoo.

- Jotakin sellaista, jonka antaa vihjeen siitä, että seksiä on mahdollisesti luvassa myöhemmin. Tämä antaa tilaa ensin myös mielikuvitukselle ja lämmittelee ajatuksia oikeaan mielentilaan, hän jatkaa.

2. Huolehdi, että kondomeja ja liukuvoidetta on saatavilla

Kondomi on ehkäisykeino, joka suojaa myös sukupuolitaudeilta. Kondomin käyttö on erityisen tärkeää muistaa silloin, jos et harrasta seksiä vakituisen kumppanin kanssa tai et käytä mitään muuta ehkäisyä. Seksologi Sunny Rodgersin mukaan myös liukuvoidetta on aina hyvä pitää käden ulottuvilla silloin, kun suunnitelmissa on seksin harrastaminen.

3. Stimuloi aivojasi

Erityisesti naisten kohdalla seksin harrastaminen alkaa jo mielikuvista.

- Aivot ovat voimakkaampi seksuaalinen elin kuin genitaalialueet. Seksihalut syntyvät aivoissa, joten eroottisten novellien lukeminen tai mielikuvat seksin harrastamisesta voivat lisätä haluja, Rodgers kertoo.

4. Tee tehtävälista ja unohda velvollisuudet hetkeksi mielestäsi

Seksin harrastamisesta nauttii enemmän silloin, kun ylimääräiset murheet eivät ole painamassa mieltä. Jos ajatuksillasi on taipumus harhailla seksin harrastamisen aikana myös muualla kuin itse asiassa, kokeile tehtävälistan kirjoittamista ennen petipuuhiin ryhtymistä. Tällä keinolla saat askareet pois mielestäsi ja voit keskittyä vain nautintoon.

- Arkipäiväiset asiat viedä keskittymiskyvyn ja estää seksistä nauttimisen, Murray toteaa.

5. Tee olosi seksikkääksi

Murrayn mukaan seksikäs ja haluttava olo ovat seksuaalisen nautinnon tärkeimpiä kulmakiviä.

- Ennen petipuuhiin ryhtymistä tee jotain, mikä lisää itseluottamustasi ja saa olon tuntumaan seksikkäältä, Murray jatkaa.

Hänen mukaansa kyseessä voi olla mitä tahansa suihkun, seksikkäiden alusvaatteiden tai tunnelmallisen musiikin välillä.

6. Aloittakaa hitaasti

Huffington Postin artikkelissa todetaan, että useimmilla naisilla lämmittely kestää noin 20 minuuttia ollakseen täysin valmiita yhdyntään.

- Tämä tarkoittaa sitä, että riittävän pitkä esileikki voi edistää molempien osapuolten seksuaalista nautintoa, Rodgers kertoo.

Lue myös: Miten naisen keho reagoi seksittömyyteen?

Lue myös: Naiset paljastavat: Seksiasento, jossa puuhailu tuntuu pelkästään epämiellyttävältä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat