Kuva: Shutterstock

Miten naisen keho reagoi seksittömyyteen?

06.03.2018 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yllättävää kyllä, seksittömyys vaikuttaa paljon etenkin naisen kehoon.

Parisuhteen kuivakausi tai itse valittu selibaatti, ne ovat molemmat syitä sille, että ihminen ei harrasta seksiä.

Vaikka moni voisi ajatella, että asialla ei ole sen suurempaa merkitystä, on tutkimustulosten valossa huomattu, että seksittömyys vaikuttaa yllättävänkin paljon kehoon, etenkin naisilla.

Ensinnäkin seksittömyys saattaa vaikuttaa mielialaan ja tekee ihmisestä surullisemman. Seksi on nimittäin fyysistä kosketusta, ja jos sitä ei saa säännöllisesti, mieli painuu maahan.

- Kun ihminen harrastaa seksiä, hän on toisen kanssa ihokosketuksesta. Se on asia, jonka lapsi oppii jo pienenä tuovan lohtua. Seksuaalinen yhteys sen sijaan sisältää usein paljon koskettelua ja ihotuntemuksia, jotka ovat omiaan lisäämään mielihyvähormonin lisääntymistä, seksiterapeutti Sari Cooper kertoo.

Tämän lisäksi naisen kehossa tapahtuu muutakin. Naisen emättimen seinämät voivat heikentyä, etenkin vaihdevuosia läpikäyvillä naisilla. Tämä taas saattaa tehdä seksistä kivuliasta. Sen lisäksi estrogeenipitoisuus laskee, mikä vaikeuttaa kosteutusta.

Myös kuukautiskivut saattavat olla kovempia, mikäli säännöllistä seksiä ei ole. Tämän lisäksi stressitasot voivat nousta, jolloin ihminen tuntee olonsa stressaantuneeksi entistä helpommin.

Seksin harrastaminen kannattaa siis monesta syystä. Se nimittäin pitää niin kehon kuin mielenkin kunnossa.

Lue myös: Milloin kannattaa harrastaa ensimmäisen kerran seksiä uuden kumppanin kanssa? Asiantuntija kertoo

Lue myös: Käyttääkö hän sinua vain seksiin? Merkit, joista tiedät

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat