Kuva: Shutterstock

Kärjistyikö riita? Niksit, joiden avulla ratkaiset tilanteen nopeasti

14.06.2018 15:45 - Emmi Moilanen

Riidan aikana on hyvä viestiä myös kehonkielellä, että olet halukas ratkaisemaan erimielisyydet.

Riitely kuuluu usein läheiseen ihmissuhteeseen, olipa kyseessä sitten seurustelukumppani tai pitkäaikainen hyvä ystävä. Silloin tällöin riiteleminen puhdistaa tehokkaasti ilmaa mutta pidä huoli siitä, että et kärjistä omalla toiminnallasi erimielisyyksiä entistä suuremmiksi.

Lue alta Bustle-sivuston listaus nikseistä, joiden avulla ratkaiset riidat nopeasti.

Kokeile näitä:

1. Keskity siihen, että myös kehonkielesi on avointa ja osoitat riidan toiselle osapuolelle, että olet halukas ratkaisemaan erimielisyydet. Muista, että et itsekään haluaisi keskustella henkilön kanssa, joka pyörittelee silmiä mielipiteillesi.

2. Ota kumppanin huolet ja ongelmat vakavasti. Vaikka olet vihainen, älä sorru vähättelyyn ja toisen osapuolen tunteiden mitätöimiseen.

3. Jotta kina ei pääse kärjistymään massiiviseksi, muista, että on parempi pysyä helposti lähestyttävänä kuin haastaa enemmän riitaa.

4. Kuutele kärsivällisesti loppuun saakka, mitä toisella on sanottavana.

5. Sen sijaan, että alat sättiä kumppania asioista, joihin olet pettynyt, puhu ongelmasta omasta näkökulmastasi. Kerro rehellisesti, mitä tunteita tilanne sinussa aiheuttaa ja miksi olet ärsyyntynyt.

6. Käytä riitoja ja erimielisyyksiä tilaisuutena kehittää suhdetta yhä vahvemmaksi. Ota erimielisyyksistä myös opiksi tulevaisuuden pulmatilanteita varten.

7. Älä ota erimielisyyksiä ja kinastelua henkilökohtaisena loukkauksena itseäsi kohtaan.

8. Muista, että myös huumori on yksi keino ratkoa riitatilanteita ja lievittää suuttumusta. Riidan pahimman kärjen voikin saada katkaistua huumoria apuna käyttäen, jolloin asiasta keskusteleminen on huomattavasti helpompaa.

9. Jos vain mahdollista, osoita riitakumppanille, että et ole asioista täysin eri mieltä hänen kanssaan ja osaat suhtautua empaattisesti myös hänen näkökulmaansa.

10. Riidan lopuksi pyydä aidosti anteeksi. On hyvä oppia tunnistamaan tilanteet, joissa myös omassa käytöksessä on ollut vikaa.

Lue myös: Riidat, jotka kuuluvat onnelliseen parisuhteeseen - oletko samaa mieltä?

Lue myös: Taio itsellesi täydelliset kulmat - lue helpot niksit

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat