Kuva: Shutterstock

Ihmiset kertovat mitä avioliitto on opettanut heille rakkaudesta: "Se on tekoja, ei pelkkä tunne"

03.07.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Avioliitto opettaa muun muassa sen, että pienistä asioista ei kannata riidellä.

Naimisiin meneminen on suuri elämänmuutos ja avioliitto opettaakin rakastavaisille paljon toisistaan, elämästä ja rakkaudesta. Elite Daily listasi Reddit-käyttäjien kokemuksia siitä, mikä on merkittävin asia, jonka he ovat avioliittonsa aikana oppineet. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Pariskunta ei ole yksi ja sama ihminen

“Ymmärsin, että et ole sama ihminen kumppanisi kanssa. On erilliset aivot, itsetietoisuus ja maailmankatsomus. Heillä on aivan erilainen elämänkokemus, jonka seurauksena he reagoivat ja ymmärtävät asioita eri tavalla. He eivät toimi juuri samalla tavalla kuin sinä itse hoitaisit asiat. Heidän ensimmäinen reaktionsa ei ole samanlainen kuin sinulle. Ei, he eivät ole sinä. Ja arvatkaa mitä, tästä syystä olette heidän kanssaan.”

Valitse taistelusi

”Niin moni riita saa alkunsa siitä, kun muistat jonkin pienen yksityiskohdan eri tavalla kuin kumppanisi kokee asian sujuneen. Säästät itseäsi paljolta surulta, kun sisäistät, että aivomme eivät toimi nauhurin lailla. Vältä siis pienistä yksityiskohdista kiistelyä, vaikka olisit aivan varma muististasi.”

Niele ylpeytesi

”Mieti hetki, onko riita sen kaiken arvoista. Yleensä ei nimittäin ole. Sitten niele ylpeytesi, myönnä virheesi ja pyydä anteeksi. Tämä yleensä johtaa siihen, että kumppani ymmärtää tehdä samoin ja pyytää anteeksi. Oikeastaan molemmat häviätte, mutta pariskuntana kyseessä on voitto.”

Näytä tunteet teoilla

”Rakkaus on tekoja, ei pelkkä tunne. On aikoja, jolloin ihanan lämmintä pumpulia on kaikkialla ja aikoja, jolloin ei ole. Näytä rakkautesi ja toteuta sitä käytännössä, vaikka joka hetki ei ”tuntuisikaan” siltä. Kaksi ihmistä jakamassa elämää voi olla monimutkaista ja tunteet kyllä palaavat takaisin lopulta, kunhan molemmat ovat valmiita työskentelemään sen eteen. Älä heitä hukkaan hyvää avioliittoa vain siksi, että tunteet ovat hetkeksi laimentuneet.”

Kompromisseja, keskustelua ja kovaa työtä

“Tehkää kompromisseja, keskustelkaa ja tehkää lujasti töitä sen eteen, että löydätte avaimen onnistuneeseen parisuhteeseen. Olemme olleet vaimoni kanssa naimisissa useita vuosia ja olemme kokeneet paljon vaikeuksia yhdessä. Ilman näitä asioita emme kuitenkaan olisi saaneet suhdettamme toimimaan.”

Lue myös: Avioliitto todellakin muuttaa persoonallisuutta - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Avioliitto pelastaa terveyden? Tuoreen tutkimuksen tulokset hämmentävät

Lähde: Elite Daily

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 03.07.2018.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat