Kuva: Shutterstock

Kumppaniaan voi pettää muillakin tavoin kuin pelkästään seksillä – ethän sorru?

15.07.2018 19:15 - Senja Rapila

On monia asioita, jotka voi luokitella pettämiseksi parisuhteessa.

Parisuhteessa pettäminen ei tarkoita pelkästään seksiä tai fyysistä suhdetta, vaan pettämistä on montaa erilaista tyyppiä. Huffington Post -julkaisu on listannut seitsemän erilaista tapaa, joilla voit vahingoittaa kumppaniasi parisuhteessa. Ethän sinä sorru näihin tapoihin.

Voit lukea tavat alapuolelta.

1. Valitat suhteestasi ja kumppanistasi ihmiselle, josta olet viehättynyt. Ystäville tai perheenjäsenille avautuminen on normaalia, mutta jos huomaat avautuvasi suhteenne epäkohdista tuntemattomalle tai tutulle henkilölle, jonka seurassa tunnet vatsan pohjassa kihelmöintiä, on käsissäsi suuri ongelma.

2. Laitat työsi, harrastuksesi tai muun intohimosi parisuhteesi edelle. Terveessä, tasapainoisessa parisuhteessa molemmilla osapuolilla on omat kiinnostuksenkohteensa ja ystävänsä suhteen ulkopuolella. Jos kuitenkin huomaat antavasi kaiken aikasi jollekin muulle kuin kumppanillesi, voi olla peiliin katsomisen paikka.

3. Jaat kumppanisi yksityisiä, sinulle luottamuksella kerrottuja asioita suhteen ulkopuolella, on kyseessä isompi ongelma. Koski se kumppanisi terveyttä, uraa tai muuta yksityiselämän asiaa, on se kumppanisi valinta, haluaako hän jakaa tiedon muille kuin muutamille läheisille ihmisille. Luottamuksen vahingoittaminen suhteessa voi ajaa liiton eron partaalle.

4. Varoistasi valehtelu ja taloudellinen uskottomuus ovat yleisiä ongelmia parisuhteissa. Tämä voi koskea salaisia pankkitilejä, luottokorttien vinguttamista tai salaa muille ihmisille suurten rahasummien lainaamista. Raha-asioiden salailu voi vahingoittaa kumppaniasi emotionaalisesti tai taloudellisesti, varsinkin jos teillä on yhteiset rahat.

5. Muiden salaisuuksien pitäminen kumppaniltasi on myös suuri parisuhteen kompastuskivi. Vaikka sinusta tuntuisi siltä, että pidät asian salaisuutena ”kumppanisi parhaaksi”, on se vain huono tekosyy salaisuuksien pitämiselle. Uskalla olla haavoittuvainen ja jaa kumppanisi kanssa se, mitä elämässäsi tapahtuu sillä hetkellä. Älä satuta itseäsi ja kumppaniasi pitämällä salaisuuksia.

6. Emotionaaliset suhteet ovat yleensä sellaisia, mitä ei itse tajuaisikaan välittömästi vääräksi. Ystävyyssuhteiden luominen parisuhteen ulkopuolella on terveellistä, mutta mikäli niin kutsuttu ”ystäväsi” on henkilö, josta viehätyt seksuaalisesti ja puhutte jatkuvasti, silloin teillä saattaa olla emotionaalinen suhde.

7. Kumppanin arvostelu tai haukkuminen on hyvin epäkunnioittavaa kasvotusten, mutta vieläkin pahempaa selän takana tehtynä. Silmien pyörittely ja kumppanin arvostelu julkisesti aiheuttavat epävarmuuden tunteita, jotka rikkovat luottamusta suhteessanne.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Miehet kertovat: Romanttiset teot, joilla voit yllättää meidät

Lue myös: Kestääkö avioliitto? Pienistä asioista sen tiedät

Kilpailut

Uusimmat