Kuva: Shutterstock

Kestääkö avioliitto? Pienistä asioista sen tiedät

14.07.2018 15:15 - Senja Rapila

Hääsuunnittelijoiden mukaan monista asioista voi huomata sen, kestääkö avioliitto häiden jälkeenkin.

Häiden suunnittelu voi olla todella stressaavaa aikaa hääparille. Huffington Post -julkaisun haastattelemien hääsuunnittelijoiden mukaan häät ja niiden suunnittelutapa voivat jopa kertoa sen, kestääkö avioliitto vielä pitkään häiden jälkeen.

Monista pienistä merkeistä tiedät sen, että liitto on vahvalla pohjalla ja voi kestää koko loppuelämän. Voit lukea hääsuunnittelijoiden kertomat merkit alapuolelta:

1. Osapuolet ovat valmiita tekemään suhteessa kompromisseja, niin hääsuunnittelussa kuin ylipäätänsäkin arjessa. Kaikki pariskunnat eivät ole aina samaa mieltä, mutta toisen ajatusten ja mielipiteiden kunniotitaminen on tärkeintä ja johtaa menestyvään liittoon.

2. Osapuolet keskittyvät suhteeseensa enemmän kuin itse häihin. Naimisiin ei olla menossa vain suurten hääjuhlien vuoksi, vaan sen takia, että saisi viettää koko loppuelämänsä rakastamansa ihmisen kanssa.

3. Häät on suunniteltu yhdessä, molemmat ovat osallistuneet päätöksentekoon. Usein morsiamelle annetaan kaikki valta hääsuunnittelussa, mutta todellisuudessa ne pariskunnat, jotka suunnittelevat tasavertaisesti häät, ovat todennäköisimmin pidempään yhdessä.

4. Hääbudjetista ollaan samaa mieltä.

5. Molemmat tietävät, kuinka käsitellä liian tunkeilevia sukulaisia. Jos morsiamen äiti tuntuu haluavan työntää nokkansa joka asiaan, tietää morsian itse rajoittaa äitinsä tekemisiä. Vastuu ei jää vain "marmattavalle" sulhaselle, jonka mielestä liika tunkeilu on väärin.

6. Molemmilla on realistiset odotukset häitä ja avioliittoa kohtaan. Molemmat tietävät sen, että tulossa on hyviä ja huonoja hetkiä, mutta ne otetaan avosylin vastaan rakastamansa ihmisen vierellä.

7. Parisuhteessa pystytään käydä vaikeitakin keskusteluja ilman, että hyökätään toisen kimppuun verbaalisesti tai fyysisesti. Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, mikä usen kantaa suhteen pitkälle.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Mikä on täydellinen ikäero pariskunnalle? Tietty lukema takaa kestävän rakkauden

Lue myös: Oma aika, riidat ja salaisuudet - Yllättävät asiat, jotka parantavat suhdetta

Lue myös: Milloin alttarille kannattaa astella? Täydellinen ikä avioitua selvitettiin

Kilpailut

Uusimmat