Kuva: Shutterstock

Mitä tehdä, jos olet kiinnostunut kaverisi kumppanista? Parisuhdevalmentaja vastaa

20.07.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Tunteiden salailu saattaa vain voimistaa ihastumista. Tästä syystä omista ajatuksista olisikin hyvä puhua luotettavalle, tilanteen ulkopuolella olevalle ystävälle.

Omia tunteitaan ei voi valita ja joskus voikin käydä niin, että huomaa olevansa ihastunut ystävän kumppaniin. Tilanne on hankala, sillä tunteet eivät sammu sormia napsauttamalla ja rakkauden tunnustaminen voi johtaa ongelmiin niin ystävän kuin tämän kumppaninkin kanssa.

Jos haluat pitää tunteesi salassa ja jatkaa elämääsi eteenpäin ihastumisen tunteesta huolimatta, on olemassa muutama kultainen ohje, jota kannattaa noudattaa. Elite Daily haastatteli parisuhdevalmentaja Anita A. Chlipalaa ja kysyi, millä tavalla vaikeassa tilanteessa tulisi toimia.

1. Kerro tilanteesta ulkopuoliselle ystävälle tai perheenjäsenelle

Vaikeassa tilanteessa omia tunteita ei tulisi salata liikaa, vaikka rakkaudentunnustamisesta ei olisikaan kyse.

- Salailu on polttoainetta intohimolle, joten tunteiden salaaminen voi itseasiassa voimistaa niitä, kertoo Chlipala.

- Tärkeintä on, että et pidä näitä tunteita vain itselläsi, hän jatkaa.

Chlipala ehdottaakin, että omista tunteista olisi hyvä puhua luotettavan ja tilanteen ulkopuolella olevan ystävän kanssa. Myös perheenjäsenet ovat voivat olla loistava tuki tukalassa tilanteessa.

- Ihastuminen on normaalia ja aina emme voi valita, kenestä viehätymme. Ihastuneella on kuitenkin tällä keinolla voima kontrolloida tunteitaan, eikä bensaa kannata heittää liekkeihin, Chlipala toteaa.

2. Ota etäisyyttä ihastuksen kohteeseen

- Vältä kahdenkeskistä aikaa hänen kanssaan ja pidä etäisyyttä yllä myös tilanteissa, joissa tapaatte porukalla.

- Siihen saakka, kunnes tunteesi ovat laantuneet, saattaa olla parempi vältellä samoja juhlia ja tilaisuuksia, joissa ihastuksen kohde on paikalla, Chlipala ehdottaa.

3. Tiedosta pettämisen seuraukset

Chlipalan mukaan on melko yleistä, että viattomana alkanut flirttailu voi johtaa pettämiseen ja fyysiseen suhteeseen.

- Älä oleta, että ette ajautuisi pettämään. Ihmiset joutuvat ongelmiin juuri sen takia, että he eivät ole mielestään pettäjätyyppiä.

Chlipala painottaa, että on hyvä tiedostaa jo etukäteen omien tekojensa seuraukset. On mahdollista, että kaverin kumppanin vieteltyäsi ystävyytenne katkeaa, kaveri menettää kumppaninsa ja yhteiset kaverinne voivat kääntää selkänsä sinulle.

4. Keskity löytämään oma sielunkumppanisi

Elite Dailyn artikkelissa todetaan, että ihastuksen tunteessa vellomiseen sijaan olisi hyvä keskittyä etsimään itselleen muuta seuraa.

- Jos olet sinkku, käy treffeillä ja tapaile potentiaalisia seurustelukumppaneita. Jos puolestaan olet parisuhteessa, keskitä energiasi intohimon uudelleen herättämiseen, Chlipala neuvoo.

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Miksi jatkoin suhdetta kumppanin kanssa joka petti minua

Lue myös: Missä vaiheessa avioliittoa petetään todennäköisimmin? Naisilla ja miehillä ero

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat