Kuva: Shutterstock

Mikä on pitkän parisuhteen salaisuus? Ihmiset paljastavat parhaimman vinkkinsä

04.09.2018 11:15 - Emmi Moilanen

Eräs neuvoista on esimerkiksi se, että riitoja ei koskaan tulisi viedä henkilökohtaisuuksiin.

Jotta parisuhde säilyy onnellisena ja vahvana, on sen eteen tehtävä myös töitä. Insider-sivusto kokosi pitkässä parisuhteessa olevilta henkilöiltä parhaimpia neuvoja koskien sitä, mikä saa suhteen kestämään vahvana vuosikausien ajan. Suomensimme parhaimmat kertomukset alle.

Toisen takia tulee nähdä vaivaa

“Näemme paljon vaivaa sen eteen, että todella teemme asioita yhdessä. Vaikka asumme saman katon alla ja käytännössä näemme toisemme joka päivä, on tärkeää, että näemme yhä vaivaa toistemme takia.”

Pieni tauko toisesta aina silloin tällöin

“Tauko toisesta silloin tällöin tekee hyvää. Jos viettäisimme jokaisen minuutin yhdessä, näiden 18 vuoden jälkeen olisimme uuvuksissa. Mieheni ja minä vitsailemme usein siitä, että emme koskaan voisi työskennellä yhdessä, koska se olisi jo aivan liikaa.”

”Puhukaa asiat heti läpi”

“On paljon asioita, jotka vahvistavat avioliittoamme… Olemme sielunkumppaneita ja parhaita ystäviä keskenämme. Liittoamme on koetellut työttömyys, työpaikan vaihdokset, kaukosuhteessa eläminen, terveyshuolet, erilaiset näkökulmat asioista…

Yritämme aina jutella asiat läpi jo saman päivän aikana, jos se vain on mahdollista. Olemme joskus menneet nukkumaan riidoissa ja surullisina, eikä minulla ole mitään halua elää sitä uudelleen. Kun tyttäremme kasvoi ja muutti pois kotoa, uuden haasteet nostivat päätään. Luulen, että kyseessä oli tyhjän pesän syndrooma, joka oli voimakkaampi kuin odotimme. Etsimme asioita, joiden tekemisestä nautimme yhdessä, kuten kävelylenkit ja jutteleminen, matkustelu ja Netflix-maratonit. Meidän piti priorisoida sellaiset asiat korkealle, jotka tuntuivat olevan toiselle tärkeitä.”

Rehellisyys ja leikkisyys kulmakivinä

“Rehellisyys ja leikkisyys ovat meidän parisuhteemme kulmakivet. Olemme molemmat avoimia toistemme ehdotuksille, olipa kyseessä sitten sanat, teot tai hommat makuuhuoneen puolella. Lisäksi meillä on hauskaa yhdessä, pelaamme pelejä ja nautimme toistemme seurasta.”

Riidat eivät saa koskaan mennä henkilökohtaisuuksiin

“Olemme olleet naimisissa yli 11 vuotta ja yksi tärkeimmistä asioista on se, että riidat pidetään aina aiheessa, emmekä mene henkilökohtaisuuksiin. Ei hyökkäystä tai solvauksia toista kohtaan, se on sääntö. Lausutut solvaukset painuvat unohtumattomasti mieleen, vaikka riita olisikin jo ohi. Tämä aiheuttaa myös mielipahaa ja kipua. Välttelemme sitä, koska sellainen ei ikinä johda mihinkään hyvään.”

Avoin kommunikaatio kaikesta

“Olemme olleet poikaystäväni kanssa yhdessä lähes neljä vuotta ja asumme yhdessä. Ehkä suurin syy, miksi olemme saaneet kaiken toimimaan niin hyvin on se, että keskustelemme tunteista sekä odotuksistamme. Yritämme olla avoimia ja kerromme ajoissa, jos joku painaa mieltä. Emme myöskään syyttele toisiamme turhasta.

Teemme parhaamme myös keskustellaksemme avoimesti odotuksista, jotka liittyvät seksielämään tai tulevaisuuteen. Tällä keinolla olemme samalla sivulla siitä, mitä on tulossa, emme ylitä rajoja, emmekä joudu yllätetyksi.”

Lue myös: Naiset kertovat: Mikä parisuhteessa on kaikkein parasta?

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lähde: Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat