Kuva: Shutterstock

Älä anna epävarmuuden pilata tuoretta parisuhdetta – 4 vinkkiä, joiden avulla ratkaiset ongelman

24.09.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Omia epävarmuuden tunteita ei pitäisi sysätä syrjään, vaan kohdata ongelma rohkeasti.

On normaalia, että tuoreessa parisuhteessa kumppanukset ovat vielä epävarmoja itsestään ja siitä, tunteeko toinen osapuoli yhtä vahvoja tunteita. Mieltä painavat asiat on aina hyvä keskustella kumppanin kanssa läpi. Aina tämä ei kuitenkaan riitä, sillä jos suhdetta rasittavat epävarmuuden tunteet kumpuavat omasta menneisyydestäsi, vain sinä itse voit työstää kyseisiä tuntemuksia.

Your Tango -sivusto kokosi yhteen keinot, joiden avulla voit lähteä korjaamaan omaa epävarmuuden tunnettasi parisuhteessa.

1. Pohdi menneisyyttäsi ja ota selville, mistä epävarmuutesi kumpuaa. Kun tiedostat, mikä laukaisee sinussa nämä negatiiviset tunteet, sinun on myös helpompi lähteä työstämään ongelmaa. Tällä keinolla varmistat, että menneisyyden haamut eivät pääse kuormittamaan nykyistä suhdettasi.

2. Ota apua vastaan. Voit purkaa mieltäsi kumppanin lisäksi myös ystävillesi. Jos apu ei kuitenkaan tunnu löytyvän huolien purkamisesta lähipiirillesi, voit hakeutua myös ammattilaisen vastaanotolle keskustelemaan epävarmuudestasi.

3. Pidä kirjaa asioista, jotka laukaisevat sinussa epävarmuuden tunteita. Kun tiedostat tekijät, jotka altistavat sinut negatiivisille ajatuksille, sinun on helpompi keskustella asiasta myös kumppanisi kanssa ja pohtia, kuinka voisitte yhdessä helpottaa oloasi.

4. Pysy rehellisenä itsellesi ja hyväksy negatiiviset tunteet, joita koet. Ongelmien työstämien lähtee siitä, että kieltämisen sijaan pystyt hyväksymään omat heikot kohtasi.

Lue myös: Elätkö myrkyllisessä suhteessa? 5 hälytysmerkkiä paljastavat

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat