Kuva: Shutterstock

Mikä lopulta auttoi sydänsurun yli? Naiset kertovat lohdulliset kokemuksensa

06.10.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Kirjeen kirjoittaminen entiselle seurustelukumppanille voi selvittää omia ajatuksia. Kirjettä ei kuitenkaan tarvitse lähettää.

On hyvin yksilöllistä, kuinka käsittelemme vaikeita asioita ja suhtaudumme elämäntilanteen muuttumiseen. Parisuhteen päättyminen aiheuttaa surua ja uuden elämänvaiheen aloittaminen yksin voikin tuntua raskaalta.

Elite Daily selvitti, mitkä seikat ovat auttaneet naisia pääsemään yli sydäntäsärkevimmästä erostaan. Kokosimme parhaimmat vastaukset alle.

Vanha sanonta pätee yhä

“Aika.”

Luonnossa vietetty aika ja omat tulevaisuuden suunnitelmat

“Nauraminen ystävien kanssa, luonnossa ulkoilu ja uuvuttava juoksulenkki, jotta öisin ei ole jaksamista miettiä enää mitään. Kirjeiden kirjoittaminen ja tunteiden läpikäyminen, tulevaisuuden suunnittelu ja tehtävälistojen tekeminen. Tietysti myös itkeminen ja läheisten ihmisten tuki auttaa. On hyvä kuulla lohduttavia sanoja, kuten ”selviät tästä, ansaitset jonkun, joka arvostaa sinua.”

Uppoutuminen taikamaailmaan

“Harry Pottereiden lukeminen. Toimi minulla.”

Ota etäisyyttä entiseen seurustelukumppaniin

”Etäisyyden ottaminen eksään, vaikka haluaisitkin vielä jonain päivänä olla ystävä hänen kanssaan.”

Aloita uusi harrastus

“Ilmoita itsesi uuteen harrastukseen tai kurssille. Mitä vain, joka saa ajatuksesi pois erosta.”

Opit tiedostamaan paremmin, mitä toivot tulevaisuudeltasi

“Ymmärrys siitä, että kaikki tapahtuu jostakin syystä, ja kokemukset vahvistavat. Jokainen elämän oppitunti on hyödyllinen ja sydänsurut opettavat sinulle paljon itsestäsi ja siitä, mitä toivot tulevaisuudeltasi.”

Kirjoita eksälle kirje, jota et koskaan lähetä

”Kirjoita kirjeitä, joita et koskaan lähetä. Tutustu kirjallisuuteen, jotka neuvovat surun käsittelyssä, nuku viikonloppuisin pitkään, ota käyttöön pehmeät peitot ja ole surullinen, vihainen, taas surullinen ja vihainen. Ole tätä kaikkea siihen saakka, kunnes koet olevasi valmis päästämään irti.”

Lue myös: 6 merkkiä paljastaa, että ero kumppanistasi tekee sinut onnellisemmaksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat