Kuva: Shutterstock

Luota itseesi: 3 asiantuntijan vinkkiä kuunnella omaa intuitiota

06.04.2019 08:15 - Karoliina Kotala

Oman sisäisen äänen kuuleminen ja siihen luottaminen ovat opeteltavia taitoja.

Nykypäivänä rohkeus ja tilaisuuteen tarttuminen ovat taitoja, joihin kannustetaan. Mutta aina omien vaistojen kuunteleminen ei ole helppoa. Sisäistä ääntään ei kuitenkaan kannata vaientaa, vaan päinvastoin oppia kuuntelemaan. Alla kolme tehokasta ohjetta:

Tarkkaile

Omiin vaistoihin luottaminen alkaa itsensä kuuntelemisesta. Jos sinulla on murhe tai vaikea päätös, ota itsellesi aikaa, istu alas, sulje silmäsi ja tarkkaile, kuinka kehosi reagoi, mitä se viestii, varpaista ylös hiusrajaan asti.

Korvaa

Ongelma intuitiossa on se, että se usein vaikuttaa epämääräiseltä eikä tarpeeksi selkeältä, jotta sen mukaan voisi tehdä päätöksiä. Tartu siis kynään ja laita asia mustana valkoiselle. Toisin sanoen kirjoita ylös, mitä intuitiosi yrittää sinulle sanoa. Sen jälkeen kirjoita ylös, miten järkesi käskee sinun toimia. Punnitse sen jälkeen näitä kahta vaihtoehtoa ja sitä, millaisia tunteita ne herättää.

Vahvista

Kyseinen keino vaatii rohkeutta, mutta palkitsee myös; luota vaistoosi ja valitse polku, johon intuitiosi ohjaa ja seuraa millaisia tuloksia siitä seuraa. Aloita pienistä valinnoista, jotka eivät merkittävästi ravista elämääsi. Ota yhä useammin pieniä askelia ja huomaat pian voivasi luottaa vaistoosi, kunhan luotat itseesi ja kykyysi tehdä oikeita ratkaisuja.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: 10 pientä rakkaudenosoitusta, jotka vahvistavat suhdetta välittömästi - ovatko jo osa arkeanne?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat