Kuva: Shutterstock

Parisuhdeasiantuntija opastaa: Kysymys, joka tulisi kysyä puolisolta aina riidellessä

04.05.2019 23:15 - Karoliina Kotala

Oikeilla keinoilla riitelykin voi parantaa parisuhdetta.

Riidat kuuluvat onnelliseenkin parisuhteeseen ja parhaimmillaan ne voivat vahvistaa parisuhdetta. Riitely voi kuitenkin olla myös tuhoisaa ja kipeitä asioita saattaa olla vaikea unohtaa. Psykologi ja parisuhdeasiantuntija Emma Kenny myös muistuttaa, että usein pariskuntien riitely menee aina samalla kaavalla ja vaikka sovintoon päästään, on seuraava riita yhtä satuttava.

Kenny kehottaakin pysähtymään tunnistamaan, haastamaan ja muuttamaan riitelyn kaavoja, sillä sillä voidaan jopa ehkäistä ero. Yleinen ongelma on, että kumpikin osapuoli yrittää epätoivoisesti tuoda omaa kantaansa ilmi, yrittämättä ymmärtää toisen näkökulmaa. Silloin riidasta tulee voittamisen ja häviämisen taistelu.

Kenny suositteleekin kysymään riidan aikana kumppanilta tärkeä kysymys: “Mitä tarvitset minulta?” Yksinkertainen kysymys antaa kummallekin osapuolelle mahdollisuuden ottaa askel taaksepäin ja hengähtää hetken. Se avaa mahdollisuuden kommunikoinnille ja kertoo kumppanille, että olet halukas kuuntelemaan hänen näkemystään. Vaikka kummallakin on omat tunteensa, luo kysymys neutraalin tilan, jossa voitte molemmat kasvaa. Se taas rikkoo syyttelyn kehän ja saa teidät ymmärtämään, että kummallakin voi olla oma eriävä mielipide.

Lähde: Closer

Lue myös: Horoskooppimerkit, jotka rakastavat eniten rivoja puheita - löydätkö itsesi listalta?

Kilpailut

Uusimmat