Kuva: Shutterstock

Mikä kiihottaa suomalaisia? Tutkimuksessa selvisi selkeät erot naisten ja miesten välillä

13.06.2019 09:12 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Naiset innostuvat muun muassa eroottisesta kirjallisuudesta.

Kaalimato.com teki tutkimuksen, jossa se selvitti suomalaisten kiihottumista. Tuloksista kävi ilmi, että kolme eniten kiihottavinta asiaa ovat suuteleminen, kumppanin kiihottuminen sekä alaston vartalo.

Näyttää kuitenkin siltä, että naisten ja miesten seksihalut heräävät kuitenkin melko erilaisista asioista. Suomalaisista miehistä 59 prosenttia kiihottaa alaston vartalo, mutta naisista vain vajaa kolmannes kokee alastoman vartalon kiihottavana. Naisista 43 prosenttia kertoo sen sijaan kiihottuvansa pitkästä esileikistä.

– Miehet kiihottuvat yleensä naisia vahvemmin visuaalisista asioista, kuten alastomasta vartalosta. Miesten seksuaalisissa fantasioissa voi myös korostua yksityiskohtaisemmin eri kehon osat. Jotkut naiset taas saattavat tarvita pidempää esileikkiä kiihottuakseen. Käsitys esileikistä voi vaihdella, mutta siihen kuuluu vahvasti läsnäolo ja toisen huomioon ottaminen, jota naiset erityisesti arvostavat, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Miehet myös syttyvät usein yhteisestä suihkuhetkestä kumppanin kanssa, kun taas naisten himot syttyvät eroottisesta kirjallisuudesta.

– Miesten kiinnostus visuaalisia asioita kohtaan näkyy myös pornon ja kumppanin kanssa vietettyjen suihkuhetkien suosiona. Naisia kiihottaa enemmissä määrin tunnemaailma, romantiikka sekä sitoutumiseen liittyvät asiat. Naisten suosimassa eroottisessa kirjallisuudessa konteksti on usein laajempi ja seksuaaliseen tarinaan sisältyy useita elementtejä sekä mahdollisesti myös romantiikkaa, Lavikainen sanoo.

Tutkimustuloksissa naisten osalta korostuu myös tietty ruumiinosa: joka viides nainen kertoo kiihottuvansa käsistä, mutta miehistä vain kahdeksan prosenttia.

Miten on, voitko samaistua tutkimuksen tuloksiin?

Lue myös: Naiset ja miehet paljastivat yleisimmät virheet seksin aikana - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Kesän kuumin horoskooppi: Katso, millä piristät seksielämääsi juuri nyt

Kilpailut

Uusimmat