Kuva: Shutterstock

Älä anna mustasukkaisuuden pilata parisuhdetta - 3 vinkkiä, joiden avulla käännät tunteen hyödyksi

06.01.2020 19:15 - Emmi Moilanen

Liiallinen mustasukkaisuus tekee hallaa parisuhteelle, mutta kurjat tunteet on mahdollista kääntää voitoksi.

Olemme kirjoittaneet aikaisemmin hälytysmerkeistä, jotka saattavat kieliä siitä, että kumppanisi on muuttunut liian mustasukkaiseksi.

Joskus myös omat epäilyksen tunteet saattavat herätä liiankin herkästi, jotka puolestaan rasittavat parisuhdetta ja ylimääräiset riidat saavat alkunsa. Your Tango -sivusto koosti yhteen kolme niksiä, joiden avulla taltutat turhan mustasukkaisuuden pois mielestäsi.

1. Yritä päästä kiinni tunnekuohun perimmäisiin syihin

Kun tiedät, mistä mustasukkaisuuden tunteet todella kumpuavat, sinun on helpompi myös ottaa tunteesta ylivalta. Tällöin aiheettomat, liiallisesta mustasukkaisuudesta alkunsa saavat riidat vähenevät.

2. Pysy rauhallisena ja opettele tiedostamaan realiteetit

Mustasukkaisuuden ja epäilyksen hiipiessä mieleesi on hyvä muistuttaa itseään siitä, että omaa mielikuvitusta ei tulisi päästää turhaan valloilleen. Käy kumppanisi kanssa avointa keskustelua siitä, mitkä asiat todella ovat paikkaansa pitäviä ja mitkä seikat omien, turhankin nopeasti laukkaavien ajatusten tulosta.

3. Käännä huomiosi muualle

Kun huomaat mustasukkaisuuden täyttävän ajatuksesi, tietoisesti kiinnitä huomiosi johonkin muuhun toimintaan. Kun saat ajatuksesi kiinni ”itse teosta,” voit suunnata energiaasi sen sijaan esimerkiksi asioihin, jotka tekevät parisuhteestanne vahvemman.

Ole läsnä hetkessä kumppanisi kanssa, kysy, mitä hänelle kuuluu tai muuten vain hakeudu hänen lähelleen. Tee mieluummin niitä asioita, jotka tuovat teidät lähemmäksi toisiaan kuin niitä, jotka etäännyttävät välejänne.

Lue myös: Milloin kumppanin mustasukkaisuus menee yli? 5 tapaa, jota ei tulisi sietää suhteessa

Lue myös: Oletko jo löytänyt loppuelämäsi rakkauden? Katso paljastavat merkit ja testaa

Lue myös: Saako kumppani seurata seksikkäitä Instagram-malleja somessa? Naiset kertovat

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat