Kuva: Shutterstock

Kiinnostaako peppuseksi? Vinkit, joilla ensimmäinen kerta onnistuu

13.02.2020 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kaalimato.comin teettämän kyselyn mukaan peppuseksi kiehtoo suomalaisia.

Kaalimato.com selvitti kyselytutkimuksessaan, kuinka kiinnostavana suomalaiset todella pitävät peppuseksin kokeilemista ja kuinka monilla sen salat ovat jo entuudestaan hallussa. Tutkimuksen mukaan yli viidennes (24 %) suomalaisista on joskus kokeillut peppuseksiä.

– Peppuseksi sopii ehdottomasti kaikille, kunhan vain anaalialueen hermotus on kunnossa. Peräaukko lähialueineen on hermotukseltaan hyvin samankaltaista kuin sukupuolielimetkin, jonka vuoksi peppuseksi voi tuottaa suurta seksuaalista nautintoa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Nuorempi sukupolvi osoittaa selvästi suurinta halukkuutta peppuseksin kokeilemista kohtaan.

– Kaksi-kolmekymppisten asenteet seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan ovat olleet hyväksyvämpiä jo nuoresta iästä lähtien, mikä selittää hyvin kyseistä tutkimustulosta. Keski-iässä heräävä kiinnostus peppuseksiä kohtaan saattaa puolestaan kummuta elämänkokemuksen mukanaan tuomasta itsevarmuudesta sekä halusta saada uudenlaista variaatiota omaan seksielämäänsä, Lavikainen arvioi.

Mutta mitä sitten on hyvä muistaa, jos peppuseksiä haluaa kumppaninsa kanssa kokeilla?

Aloita tutustumalla anatomiaan

Peräaukko ja sen lähiseutu muistuttavat hermotukseltaan sukupuolielimiä ja aluetta ympäröivät lihakset ovatkin yhteydessä sukupuolielimiin. Peräaukon toinen sulkijalihas on tahdosta riippumattoman hermoston alainen, jonka rentoutumista säätelevät erityisesti tunteet. Naisella emättimen seinämä on yhteydessä peräsuoleen ja miehen peräsuolen kautta voidaan koskettaa miesten g-pisteeksi kutsuttua eturauhasen aluetta.

Huolehdi esivalmisteluista

Peppuseksiä ennen on hyvä käydä vessassa, jotta suoli on mahdollisimman tyhjä. Halutessaan peräsuolta voi lisäksi huuhdella vedellä. Antavan osapuolen kannattaa leikata myös kyntensä lyhyiksi, jotta ne eivät satuta herkkiä alueita. Anaalinautintoihin tutustuminen kannattaa aloittaa hyväilemällä ja hennosti painelemalla peräaukon ympäröivää aluetta, jotta vastaanottava osapuoli voi rentoutua rauhassa. Peräaukkoon ei kannata myöskään työntää kovin paksua seksivälinettä tai penistä heti alussa kivun välttämiseksi. 

Huolehdi ehkäisystä ja hygieniasta

Muista, että sukupuolitaudit leviävät myös peppuseksissä. Pitämällä huolen ehkäisystä tilanteessa rentoutuminenkin on helpompaa. Peppuseksin harrastamisen jälkeen on tärkeä huolehtia riittävästä peseytymisestä ennen muihin seksielimiin koskemista, jotta pöpöt eivät aiheuta epätoivottuja tulehduksia.

Käytä aina liukuvoidetta

Peräaukossa ei ole luonnollista kosteutta, joten liukuvoide on välttämätön hankauksen ja ihon rikkoontumisen ehkäisemiseksi. Liukkaat paikat tekevät anaaliseksistä myös huomattavasti nautinnollisempaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että öljypohjainen liukuvoide voi haurastuttaa lateksikondomia, eikä silikonipohjainen liukaste sovi yhteen silikonisten seksivälineiden kanssa. 

Perehdy sopiviin seksivälineisiin

Peräaukon anatomian ja sulkijalihaksen toiminnan vuoksi pepussa ei voi käyttää mitä tahansa seksivälinettä. Anaalinautintoihin käytettävissä seksivälineissä tulee olla leveä kanta, jotta väline ei sujahda kokonaan sisään. 

Lue myös: Vie lähetyssaarnaaja uudelle tasolle - seksiasento, joka lupaa nautintoa

Lue myös: Miehen antama arvio seksilelusta huvittaa somessa: "Näiden puheiden perusteella, pakko tilata"

Kilpailut

Uusimmat