Kuva: Shutterstock

Ystävälleni, jonka kanssa kasvoimme erilleen: ”Pelkään sinua edelleen”

16.02.2020 20:15 - Henna Koste

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Olen niin helpottunut, että saan taas henkeä. Ystävyyssuhteen päättäminen on ehkä vielä vaikeampaa kuin parisuhteen. Ainakin oman kokemukseni mukaan. Yritin monta kertaa, mutta olen helpottunut, että sinä teit viimeisen päätöksen. En halua edes korjata välejämme, koska en halua enää joutua ahtaalle. 

Minulla ei olisi ollut voimaa yhtään enempää. Huomaan, että pelkään edelleen kohtaamistamme. Minun ei pitäisi joutua pelkäämään, en ole tehnyt mitään väärää. Joskus mietin, että miten me kaksi edes ystävystyimme. Lapsena arvomaailma on vain kaukainen sana. Riittää, että on joku, joka pitää seuraa. Kuitenkin jo hyvin nuorena huomasin, että meillä on hyvin erilaiset maailmat. Koitin vain elää sen asian kanssa, koska olimme parhaat ystävät.
Kun nöyryytit minua monet kerrat ja pidit aina tsestäänselvyytenä, päätin, ettei minun tarvitse katsella sellaista. En uskaltanut kuitenkaan lähteä. Kai pelkäsin, että minulle käy jotain – että teet elämästäni vielä vaikeampaa.

Vaikkemme ole nähneet vuosiin, näen sinut yhä unissani. Ne ovat painajaisia. Enää minun ei tarvitse sietää."

Lue aiemmin julkaistut avoimet kirjeet täältä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen reija.saarinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue myös: Sinulle rakas isä: "Sinä huolehdit minusta aina, vaikka olisit ollut humalassa"

Kilpailut

Uusimmat