Kuva: Shutterstock

Hajuaistilla merkittävä rooli seksuaalisessa vetovoimassa - miehet haistavat naisen kiihottumisen

05.03.2020 12:15 - Milena Raappana

Tuore tutkimus selvitti, pystyvätkö miehet erottamaan naisen tuoksusta, milloin hän on kiihottunut ja milloin ei.

Hajuaistin tiedetään olevan merkittävässä roolissa seksuaalisen kiinnostuksen heräämisessä.  Esimerkiksi osa tutkimuksista on osoittanut, että miehet pystyvät haistamaan naisen ovulaation ja ovat tähän kuukautiskierron aikaan myös kiinnostuneempia vastakkaisesta sukupuolesta. 

Nyt Kentin yliopiston tuore tutkimus on vahvistanut hajuaistin merkitystä seksuaalisen vetovoiman synnyssä. Tutkimuksen mukaan miehet pystyvät erottamaan naisen tuoksusta, milloin hän on kiihottunut ja milloin ei. Johtopäätelmän mukaan miehet ovat myös kiinnostuneempia naisista, jotka tuoksuvat kiihottuneilta.

The Cut -julkaisun mukaan tutkimuksen takana oleva psykologi ja tutkija Arnaud Wisman halusi selvittää, pystyvätkö ihmiset kommunikoimaan ja havaitsemaan seksuaalista kiihottumista pelkästään kehon kemiallisten signaalian kuten hajun avulla. 

Wisman keräsi 11 heteroseksuaaliselta naiselta näytteitä heidän kainalonsa hiestä samalla, kun he katsoivat dokumenttia sillan rakentamisesta ja uudestaan, kun he katsoivat eroottista elokuvaa. 

Tämän jälkeen Wisman keräsi 24 heteroseksuaalista miesopiskelijaa arvioimaan näytteitä satunnaisessa järjestyksessä ja keräsi tietoa, miten intensiivisenä ja vetovoimaisena miehet pitivät hajuja. Yleinen miesten arvio oli, että heidän mielestään näytteet, jotka oltiin otettu naisten katsoessa eroottista elokuvaa, olivat vetovoimaisemman tuoksuisia kuin toiset. 

Lue myös: Mindfulness-harjoitukset parantavat seksielämää - lisäävät erityisesti naisten nautintoa

Lue myös: Voiko seksielämän aikatauluttaminen todella toimia? Naiset vastaavat

Lähde: The Cut

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat