Kuva: Shutterstock

Luo parisuhteen alkuhuuma uudelleen - 3 niksiä kipinän herättämiseen

27.05.2020 11:15 - Emmi Moilanen

Avoin ja rehellinen keskusteluilmapiiri lähentää nopeasti kumppanuksia henkisesti.

Seurustelun alkuvaiheessa perhoset lentelevät vatsanpohjassa ja toisen seura tuntuu kutkuttavan jännittävältä. Ajan kuluessa parisuhde kuitenkin arkipäiväistyy ja myös alkuhuuma ennen pitkää katoaa. Ihanaa tunnetta ei kuitenkaan tarvitse kadottaa kokonaan, vaan tunnelmaa voi luoda parisuhteeseen uudelleen myös vuosien yhdessäolon jälkeen.

Your Tango listasi vinkit, joiden avulla piristät suhdettanne ja tuot ripauksen alkuhuuman jännitystä arkeen.

1. Ottakaa omaa aikaa. Jos toisen seura on alkanut tuntua liian arkiselta ja itsestäänselvyydeltä, on hyvä viettää aikaa välillä vain itsekseen, omien harrastusten tai ystävien seurassa. Kun vietätte hieman aikaa erillänne, saatte myös tilaisuuden kaivata ja ikävöidä toisianne.

2. Kokeilkaa jotakin uutta yhdessä. Virkistävää vaihtelua arkeen tuo myös rutiinien rikkominen, ja vatsanpohjassa kutkutteleva jännitys palauttaa mieleen suhteen alkuajat. Kun teette jotakin uutta yhdessä ensimmäistä kertaa, lähennytte jälleen toisianne ja samalla tulette kasvattaneeksi välillänne vallitsevaa luottamusta ja kiintymystä.

Joidenkin pariskuntien kohdalla kipinän uudelleen sytyttämiseksi toimii myös suhteen alkuaikojen muisteleminen ja uudelleen luominen. Missä tapasitte ensimmäistä kertaa? Entä missä vietitte ensitreffinne? Voisiko näistä asioista löytyä uutta sisältöä arkenne rutiineihin?

3. Olkaa rohkeasti avoimia ja haavoittuvaisia. Heittäytykää rohkeasti aiempaa syvällisempiin keskusteluihin ja antautukaa tunteen vietäviksi – aivan kuten ensihuumassa parisuhteen alkuaikoina. Avoimuus ja rehellisyys kasvattavat tehokkaasti myös parisuhteen luottamuspohjaa, joka puolestaan tuo teidät yhä lähemmäs tosianne henkisesti.

Lue myös: Mitä rakkaus on? Seikat, joihin jokainen rakastunut voi samaistua

Lue myös: Milloin luottamuspula on vaarassa rasittaa suhdetta liikaa? Merkit, joita ei pitäisi ohittaa

Lue myös: Asiat, joista tulisi keskustella ennen seurustelun aloittamista – toteutuvatko kohdallanne?

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat