Kuva: Shutterstock

"Vietimme kolme kuukautta erillämme" - Naiset kertovat, kuinka uskottomuus muutti parisuhdetta

10.09.2020 15:15 - Emmi Moilanen

Luottamuksen uudelleen rakentaminen vaatii rehellisyyttä ja avointa keskustelua.

Parisuhteessa kumppanukset kokevat niin ylä- kuin alamäkiäkin yhdessä ja yksi suurimmista koetinkivistä suhteelle on pettämisestä selviytyminen. Parisuhde ei kuitenkaan aina pääty tästä syystä eroon, ja Women’s Health kokosikin yhteen naisten kertomuksia siitä, kuinka uskottomuus muutti suhdetta.

Voit lukea kertomukset alta.

”Hän tunnusti välittömästi”

”Sain selville aviomieheni pettävän minua, kun selasin hänen puhelintaan etsien ottamaamme yhteiskuvaa. Sen sijaan löysin hyvin paljastavan kuvan toisesta naisesta. Mies välittömästi tunnusti, että hänellä on ollut salasuhde vuoden ajan kyseisen naisen kanssa. Olin täysin murtunut, mutta ihan ensimmäiseksi halusin mennä asiantuntijan pakeille, jotta hän voisi auttaa meitä korjaamaan tilanteen.

Kävimme yhdessä pariterapiassa aina kerran viikossa. Hitaasti rakensimme luottamusta uudelleen. Luulen, että jäimme yhteen siksi, että heti kiinnijäädessään mies lopetti salasuhteen. Hän lopetti valehtelun, kertoi totuuden ja näki vaivaa, että asiamme paranisivat jälleen.”

”Pidimme taukoa kolmen kuukauden verran”

”Olin se, joka sai avioliittomme horjumaan, kun säädin työkaverini kanssa. Sitä kesti vain muutamien kertojen ajan, mutta minusta tuntui niin pahalta, että kerroin aviomiehelleni kaiken. Tunnustin kaiken siinä toivossa, että pystyisimme aloittamaan alusta. Hän oli pettynyt ja muutti välittömästi pois kotoa ajatellen, että eroaisimme.

Vietimme kolme kuukautta erillämme ja selvitin itseni kanssa, miksi petin ja millaisista luottamusongelmista kärsin. Näiden lopputulosten myötä anelin häntä palaamaan ja lopulta kävikin niin.”

”Petimme molemmat toisiamme”

”Minä petin, sitten mies petti ja koska olimme molemmat syyllisiä, päätimme jättää kaiken historiaan. Olemme olleet naimisissa 15 vuotta ja suhteita tapahtuu. Se ei tarkoita parisuhteen päättymistä, mutta usein jotain särkyy. Päätimme mennä terapiaan ja jatkaa yhdessä. Tapahtuneesta on nyt kuusi vuotta ja parisuhteemme on vahvempi kuin koskaan.”

”Rakkaus voittaa aina”

”Olen ollut kumppanini kanssa yli kymmenen vuotta. Elämme yhdessä, jaamme kaiken ja olen onnellinen suhteessamme. Eräällä työmatkalla tein kuitenkin virheen ja tapasin toisen naisen. Vietimme yön yhdessä, emmekä olleet yhteydessä sen jälkeen. Salailin asiaa muutaman kuukauden, istutin kumppanini alas ja kerroin, mitä oli tapahtunut ja että olen pahoillani. Kerroin, että vietän loput yhteiset vuotemme varmistaen, ettei sama tule tapahtumaan koskaan uudelleen.

Hän oli hyvin vihainen, mutta sanoi, että rakkaus voittaa aina. Hän tarkoitti sitä, ja olemme hitaasti rakentaneet suhdettamme viimeisen vuoden ajan uudelleen.”

”Työstämme asiaa yhä”

”Usein sanotaan, että pitäisi pakata laukut ja lähteä menemään, kun tulee petetyksi. Se ei ole kuitenkaan niin helppoa. Mieheni petti minua vain viikko häidemme jälkeen. Sain asian selville, kun eräs nainen ei lopettanut kommentointia hänen Instagramissaan. Lopulta nainen kertoi minulle itse, että on deittaillut mieheni kanssa kuukausia.

Se oli niin iso isku sydämeen. Olin niin häpeissäni, koska meillä oli juuri ollut isot häät ja nyt halusin vain lähteä. Rehellisesti sanottuna haluan yhä, mutta minua pelottaa aloittaa alusta yksin. Mieheni tietää, että tiedän ja hän yrittää vakuutella lopettaneensa, eikä aio pettää minua enää uudelleen. En usko häntä ja toivon, että jonain päivänä minulla on rohkeutta riittävästi lähteä.”

Lue myös: Mistä tietää, että on aika erota? Ensitreffit alttarilla -asiantuntija antaa konkreettisen vastauksen

Lue myös: Saako kumppanin jättää, jos tämän ulkonäkö muuttuu radikaalisti? Suomalaiset kertovat

Lue myös: Rakastatko viettää aikaa yksin? 10 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat