Kuva: Shutterstock

Viisi vinkkiä kohti parempaa parisuhdetta - katso, kuinka kehität itseäsi kumppanina

28.11.2020 13:15 - Senja Rapila

Parisuhde ottaa usein eniten kolauksia juuri riidellessä, jos ei esimerkiksi mieti lainkaan mitä suustaan päästää ja loukkaa toista.

Kuinka parisuhteessa voi kasvaa ja olla parempi kumppani rakkaalleen? Elite Daily -sivusto on listannut ammattilaisten avulla viisi kohtaa, jotka auttavat sinua suhteessasi.

Voit lukea asiat alapuolelta.

1. Älä pidä kumppaniasi itsestäänselvyytenä

Ensimmäinen askel itsensä parantamiseksi on se, että opettelet arvostamaan kumppaniasi. Älä pidä häntä itsestäänselvyytenä. Kerro kumppanillesi säännöllisesti, että arvostat häntä. Onnellisimmat pariskunnat vaalivat kumppanuussuhdettaan ja ilmaisevat tunteitaan avoimesti toisilleen. Kiitollisuuden ilmaisu auttaa kumppaniasi tuntemaan olonsa entistä rakastetummaksi ja arvostetummaksi.

2. Huomioi ja hyväksy kumppanisi tunteet

Huomioi kumppanisi tunteet, älä vain lakaise niitä maton alle. Jos et ymmärrä hänen tunteitaan, yritä lähestyä asiaa empaattisesti. Kysy ja yritä ymmärtää. Teidän ei tarvitse olla samaa mieltä, kunhan ymmärrätte toistenne lähestymistavat ja hyväksytte ne.

3. Opettele riitelemään reilusti

Vaikka empaattisuus ja toisen  ymmärtäminen voivat ehkäistä monia riitoja, niitä silti tulee parisuhteessa vastaan. Sen vuoksi onkin erityisen tärkeää opetella riitelemään reilusti, jotta voit olla parempi kumppani rakkaallesi. Parisuhde ottaa usein eniten kolauksia juuri riidellessä, jos ei esimerkiksi mieti lainkaan mitä suustaan päästää ja loukkaa toista.

Keskity ajatuksiisi ja siihen, mitä olet sanomassa kiukun vallatessa kropan. Kun tunnistat tilanteen, jossa hermot meinaavat pettää ja tekisi mieli sanoa toiselle loukkauksia päin naamaa, ota pieni tauko tilanteesta. Mieti, mitä oikeasti haluat sanoa toista loukkaamatta.

(kuva: Shutterstock)

4. Kysy kumppanisi kuulumisia säännöllisesti

Sinun ei tarvitse olla jatkuvasti ajan hermoilla kumppanisi tunteista ja menoista, mutta ole kuitenkin kiinnostunut hänen elämästään. Kysy säännöllisesti hänen vointiaan ja tee selväksi, että olet hänen rinnallaan ja aidosti kiinnostunut hänen elämästään. 

5. Tee aloite tarvittavien muutosten tekoon

Tärkeä osa paremmaksi kumppaniksi tulemista on se, että tiedostat suhteessa olevan jatkuvasti tilaa parannuksille. Mikään parisuhde ei ole täydellinen. Joskus tämä tarkoittaa oman egon siirtämistä sivuun ja myös niiden omien virheiden tarkastelua. 

Lue myös: Joulun ihanimmat treffi-ideat koottiin yhteen - tekemistä niin kodin lämpöön kuin ulos talvisäähän

Lue myös: Oletko muuttunut parisuhteessa kontrolloivaksi osapuoleksi? 6 hälytysmerkkiä paljastaa

Lue myös: Suomalaiset isät kertovat, mitä vanhemmuus heille merkitsee: "Isyys on kaikessa mitä teen"

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat