Kuva: Shutterstock

Persoonallisuus vaikuttaa myös seksifantasioihin - tunnistatko itsesi?

01.08.2021 22:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Avomieliset ovat usein heittäytyjiä myös seksielämässä ja ekstrovertit haaveilevat kolmenkimpasta.

Lähes kaikilla aikuisilla on jonkinlaisia seksifantasioita. Ne voivat olla aivan normaaleja seksuaaliseen kanssakäymiseen liittyviä asioita tai sitten todella outoja ja mystisiä. Seksitutkija Justin J. Lehmiller on tehnyt aiheesta kirjan Tell Me What You Want, jossa hän on tutkinut yli 4000 amerikkalaisen seksielämää erilaisilla haastatteluilla, kyselyillä sekä tapaamisilla. Tutkija huomasi, että fantasiat ovat usein kytköksissä persoonallisuuteen ja paljastikin Huffington Post -lehdelle, miten erilaiset luonteenpiirteet liittyvät seksihaaveisiin.

Esimerkiksi avomieliset ovat valmiita heittäytymään kaikkeen mahdolliseen, kun taas tunnolliset haaveilevat, että seksissäkin jokainen yksityiskohta olisi hyvä olla juuri oikealla tavalla - lähtien sisustuksesta ja vaatteista.

Lue Lehmillerin kuvailut persoonallisuuksista ja seksifantasioista alta.

Ekstrovertit

Ei ole yllättävää, että ekstrovertit haaveilevat usein kolmenkimpasta tai muunlaisesta ryhmäseksistä. Ulospäinsuuntautuminen ja jatkuva tarve olla jonkun kanssa näkyvät siis myös fantasioissa.

Miellyttäjät

Ihmiset, jotka haluavat muussakin elämässä miellyttää, haluavat tehdä sitä myös makuuhuoneessa. He fantasioivat siitä, että voivat antaa kumppanille kaiken mahdollisen, mitä tämä juuri haluaa, ja tietenkin mahdollisimman monta orgasmia, jotta tämä on täysin tyytyväinen.

Tunnolliset

Tunnollisuuteen taipuvaiset ihmiset haaveilevat harvoin alistamisesta. He haluavat enemmänkin yksityiskohtiin perustuvaa seksiä, jossa kaikki on täydellistä ja ympäristökin on juuri oikeanlainen - lähtien sisustuksesta, vaatteista ja pinnasta, jonka päällä seksiä harrastetaan. Tuhmat ajatukset saattavat liittyä enemmänkin siihen, missä seksiä harrastetaan kuin siihen, miten sitä harrastetaan.

Neuroottiset

Neuroottisilla ihmisillä on usein stressaava ja ahdistava elämä, joten he haaveilevat juuri päinvastaisesta seksikokemukseta. Seksin on oltava rauhallista, lempeää sekä romanttista. He eivät myöskään haaveile juurikaan ryhmäseksistä, sillä se kuulostaa jo valmiiksi liian stressaavalta.

Avomieliset

Avomielisten seksifantasiat ovat juuri sitä, mitä ihmisetkin - he haaveilevat kaikesta. Aivan normaalit tilanteet innostavat, mutta myös kaikki todella erikoiset ja yllättävätkin leikit kolkuttavat alitajunnassa. Nämä ihmiset haluavat heittäytyä seksissä jokaiselle osa-alueelle ja kokea mahdollisimman paljon.

Juttu julkaistu alun perin 23. lokakuuta 2018.

Lue myös: Yleisimmät seksifantasiat selvitettiin - onko omasi top 7:ssä?

Lue myös: 7 parasta suuseksivinkkiä, joiden avulla saat naisen kiemurtelemaan nautinnosta

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat