Kuva: Henna Koste

Konkreettinen asia, joka paljastaa parisuhdeterapian tarpeen - Ensitreffit alttarilla -asiantuntija kertoo

04.08.2021 20:45 - Henna Koste

Terapeutti Hanna Myllymaa aloittaa Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana.

Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu elokuun lopussa kahdeksannen kauden jaksoin. Parien tukena nähdään kaksi aiemmilta kausilta tuttua asiantuntijaa: erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen sekä kirkkoherra Kari Kanala. Heidän lisäkseen uutena asiantuntijana aloittaa ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa

Ensitreffit alttarilla -ohjelman konseptissa Myllymaata kiehtoo se, että tuoreet parit saavat tukea parisuhteensa rakentamiseen heti sen alkumetreiltä asti. Päivätyössään Myllymaa vetää erilaisia ero- ja parisuhderyhmiä, joiden kautta hän on tukena eroaan purkaville tai parisuhdettaan vahvistamaan pyrkiville pareille.

Myllymaa nostaa yhden asian esiin, joka viestii siitä, että voisi olla hyvä hakeutua parisuhdeterapiaan. 

- Silloin, kun tajuaa vetäytyvänsä parisuhteessa. Emme välttämättä huomaa omaa tunnettamme, mutta havaitsemme, että lähdemme tekemään puutarhatöitä tai viikkaamaan pyykkejä tai imuroimaan - ikään kuin pakenemme johonkin sitä todellisuutta. Silloin olisi hyvä ottaa ammattilainen apuun ja lähteä yhdessä miettimään, että mitä taustalla onkaan, Myllymaa sanoo. 

Terapeutti tietää, että monet pelkäävät vastapuolen reaktiota: jättämistä, hylkäämistä ja ymmärtämättömyyttä.

 - Tämä on illuusiopelko, joka harvoin toteutuu. Kun ymmärtää tarpeen taustalla ja mitä vailla on ja pystyy sanomaan sen kumppanille, keskivertoisesti kumppanit ottavat sen hyvin vastaan, Myllymaa kannustaa. 

Lue myös: Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa Juuditin kanssa avioitunut ja eronnut Tommi: "Olen parisuhteessa"

Kilpailut

Uusimmat