Kuva: Shutterstock

Mikä on oikea aika yhteenmuutolle? Asiat, joista voit päätellä oletteko siihen valmiit

26.10.2021 11:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Yhteenmuuton pitäisi olla iloinen asia eikä tuottaa ahdistusta.

Jonkin aikaa parisuhteessa oltuaan voi tulla ajankohtaiseksi kysymys siitä, halutaanko ja missä vaiheessa halutaan mahdollisesti muuttaa yhteen. Moni myös pohtii onko yhteenmuutolle niin sanotusti oikeaa aikaa tai pitäisikö seurustelua olla tietty määrä takana, jotta yhteen uskaltaa muuttaa.

Parisuhde saattaa toimia muutoin hyvin, mutta ennen muuttoa on myös syytä varmistaa, että elämäntyylitkin kohtaavat toisensa. Siivoatteko jäljet heti vai myöhemmin ja minkälainen on vuorokausirytminne? Parisuhdeasiantuntija Callisto Adams kertookin, että oikeaa aikaa ei varsinaisesti ole, mutta kumppanin tavoista on hyvä olla melko perillä.

- Jos sinulla ei ole hajua, mihin olet ryhtymässä, on liian aikaista, Adams kertoo.

Arkisten tapojen tuntemisen lisäksi on hyvä tietää, miten kumppani toimii missäkin tunnetilassa.

- Jos et tiedä, minkälainen hän on surullisena, vihaisena, raivoissaan tai iloisena, on ehdottomasti liian aikaista, Adams jatkaa.

Adams neuvookin, että ennen yhteenmuuttoa kannattaa keskustella kummankin odotuksista ja tottumuksista kodin ja arjen suhteen. Myös raha on Adamsin mukaan asia, joka kannattaa puida ennakkoon. Vaikka rahat eivät olisikaan yhteiset, on syytä keskustella kumpi uudessa kodissa ostaa mitäkin.

Adams kuvailee, että suurin mittari lienee myös oma tunne yhteenmuutosta. Jos muuttaminen tuntuu väkinäiseltä tai pakotetulta, ei se todennäköisesti ole aivan oikea vaihtoehto. Adamsin mukaan parit liikkuvat yhteenmuuton suhteen hyvin eri tahtia ja on jo itsessään hyvä merkki, jos tunnet innostusta yhteenmuutosta ja yhteisestä elämästä.

Lue myös: Osaatko riidellä rakentavasti? 7 virhettä, joita kannattaa vältellä

Lue myös: Jumitatko situationshipissä? 5 neuvoa, joilla uudenlaisesta suhdeilmiöstä pääsee ulos

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat