Kuva: Shutterstock

6 varoitusmerkkiä, joista tunnistat, onko ystävyyssuhteesi myrkyllinen

11.07.2023 08:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Ystävyyssuhteen ei kuuluisi toistuvasti aiheuttaa mielipahaa, aiheuttaa huonommuuden tunnetta tai syödä voimavaroja.

Hyvä ystävä on tuki ja turva, joka kannustaa ja kuuntelee. Kuten kaikissa ihmissuhteissa, myös ystävyyssuhteissa on tärkeää muistaa, että ystävyys on kahden kauppa, joka vaatii molempien panostuksen. Myrkyllinen kaverisuhde surettaa ja vie voimavaroja, mutta se voi olla hankalaa tunnistaa. Women's Health listasi 15 myrkyllisen ystävyyssuhteen merkkiä, joista Voice.fi valitsi kuusi osuvinta.

1. Annat enemmän kuin saat

Autatko kaveriasi milloin missäkin, mutta et saa ikinä vastapalveluksia häneltä? Puhutteko aina vain hänen asioistaan ja sinun kuulumisesi jätetään vähemmälle huomiolle? Tämä saattaa olla myrkyllisen ystävyyssuhteen merkki. Terve ja turvallinen ihmissuhde palvelee sen molempia osapuolia. Muista, että sinun tunteesi, ajatuksesi ja aikasi ovat aivan yhtä arvokkaita kuin ystäväsikin.

2. Luottamus puuttuu

Jos kaverisi lupauksiin ei voi luottaa, se ei luonnollisestikaan ole kovin hyvä merkki. Kannattaa miettiä, voitko luottaa siihen, että ystäväsi esimerkiksi saapuu sovittuihin tapaamisiin tai pitää sinun henkilökohtaiset asiasi itsellään. Jos näin ei ole, kannattaa punnita ihmissuhteen tilaa.

3. Et pidä itsestäsi hänen seurassaan

Oikeat ihmiset yleensä tuovat meistä esiin ne kaikista parhaimmat puolet. Muuttuuko käytöksesi kuitenkin negatiivisempaan suuntaan ystäväsi seurassa? Holtiton juoruilu ja pahan puhuminen, tai muu sinulle negatiivisella tavalla epätyypillinen käyttäytyminen kertoo jotain kaverisi seuran laadusta. 

4. Hän puhuu sinusta pahaa selän takana

Tämä on yksinkertainen ja selkeä merkki. Hyvä ystävä ei puhu kaveristaan pahaa selän takana, piste.

5. Välillänne on kilpailua

Leikkimielinen kilpailu voi olla hauskaakin, mutta totinen ja kateuteen perustuva kilpailu harvoin kuuluu terveeseen ihmissuhteeseen. Välillä esimerkiksi toisen saamat mahdollisuudet saattavat harmittaa, mikäli ne olivat jotain sellaisia mitä olisi itsekin halunnut saada. Hyvä ystävä on kuitenkin sisimmässään vilpittömästi iloinen ja onnellinen toisen puolesta, eikä tarvetta kilpailulle ole. Jos ystäväsi ei iloitse puolestasi sinulle tärkeistä asioista, kannattaa ihmissuhde ottaa lähempään tarkasteluun.

6. Välttelet ystäväsi seuraa

Huomaatko vältteleväsi kaverisi seuraa ja yhteisiä tapaamisia? Jos vastaus on kyllä, niin kannattaa pohtia syytä tälle. Myrkyllinen ystävyyssuhde voi väsyttää, surettaa ja ärsyttääkin, joten ei ole ihme jos huomaat vältteleväsi kaverisi seuraa.

Lue myös: Kesällä iho kaipaa huolenpitoa - asiantuntija kertoo 7 osuvaa vinkkiä kesäihon hoitoon

Lue myös: Tökkiikö nettideittailu? 3 helppoa vinkkiä Tinder-keskusteluiden aloittamiseen

Lue myös: Oletko ikinä vienyt itse itseäsi treffeille? Katso 5 ihanaa ideaa

Lähde: Women's Health

Juttu julkaistu alun perin 25. toukokuuta 2023. 

Kilpailut

Uusimmat