Tätä asiaa naiset salailevat usein kumppaniltaan

28.04.2012 15:15 - Eeva Rajala

On toki selvää, että parisuhteessa kerrotaan valkoisia valheita, mutta tuoreen kyselyn mukaan se on yllättävän yleistä.

Today.comin ja Self-lehden teettämän kyselyn mukaan lähes puolet ihmisistä valehtelee puolisolleen raha-asioista. Ihmiset ovat muun muassa nostaneet rahaa salaa pariskunnan yhteiseltä tililtä ja piilottaneen ostoskassejaan kaappien perälle, ettei kumppani löydä niitä.

Yllätyksenä ei varmaankaan tule, että naiset valehtelevat raha-asioista ja taloudellisesta tilanteesta enemmän kuin miehet. Naisista 56 prosenttia valehtelee, miehien puolella prosenttiluku on 37.

Yleisin valehtelun aika raha-asioiden saralla on shoppailu. Yleisin naisen kertoma valhe on, että osti jonkin tuotteen puoleen hintaan, kun tuote ei oikeasti ollut edes alennuksessa.

Yllättävää kyselytuloksissa on se, että vaikka moni valehtelee raha-asioista usein, monet pitävät valehtelua myös yhdenlaisena pettämisenä. Kaksi kolmasosaa vastanneista kertoi, että raha-asioissa rehellisenä pysyminen on yhtä tärkeää kuin yksiavioisuus.

Kyselyn järjestäneet tahot kehottavat pariskuntia olemaan alusta asti rehellisiä taloudellisissa asioissa kumppanilleen, vaikka se olisi kuinka vaikeaa ja epämukavaa.

- Menestyvä parisuhde vaatii luottamusta. Rahasta valehteleminen on suuri syy tuon luottamuksen murtumiseen. Avaudu menneistä veloistasi, sopikaa joitain sääntöjä tulevaisuuden varalle, Self-lehden päätoimittaja Lucy Danziger kertoo.

Raha on tällä hetkellä ja tulee varmasti aina olemaan yksi vaikeimmista asioista parisuhteissa. Aiemmin tänä vuonna julkaistiin Yahoon ja Fitness-lehden selvitys, jonka mukaan pariskunnat taistelevat rahasta yleisemmin kuin kotitöistä, lapsista, seksistä tai sukulaisista. Vuonna 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan rahasta tappeleminen on paras keino ennustaa avioeroja.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat