Nainen haistaa miehestä milloin tämä haluaa seksiä!

16.05.2012 14:45 - Karoliina Kotala

Yhdysvalloissa tehty tutkimus on paljastanut hajuaistilla olevan yllättävän suuri merkitys aloitteelle harrastaa seksiä.

Vaikka mies olisi kuinka hienovarainen, naiselle harvemmin jää epäselväksi milloin mies on "sillä tuulella". Houstonissa sijaitsevan yliopiston tutkijat selvittivät kuitenkin myös hajuaistin olevan merkittävä tekijä seksuaalisen halun ilmaisemisessa.

Tutkijat ovat väitelleet jo pitkään siitä, viestivätkö ihmiset eläinten tavoin kemiallisesti halukkuudestaan. Ongelma kuitenkin on, että vaikka viestisimmekin toisillemme kemiallisesti, teemme sen tiedostamattamme. Lisäksi on haastavaa selvittää millaisia feromoneja välitämme ja kuinka ne aistimme.

Nyt tutkimus on kuitenkin ottanut askeleen eteenpäin, kun tutkijat ovat keskittyneet tutkimaan ihmisen hikeä. Tutkimuksessa testattiin, kuinka joukko naisia reagoi miesten hikeen, jota mies oli erittänyt ollessaan kiihottunut sekä muissa tilanteissa. Seuraavaksi naisten aivoja kuvattiin haistelun yhteydessä, ja niiden todettiinkin reagoivan hyvin vaihtelevalla tavalla eri hikiin. Tutkimus todisti naisten käytännössä haistavan milloin mies oli halukkaimmillaan.

Lähde: Live Science

Kilpailut

Uusimmat