Näin tunnistat valehtelijan nettideittisivustolla

12.06.2012 12:15 - Rea Tallgren

Mistä tietää, että ihminen valehtelee deitti-ilmoituksessaan? Tutkimuksen mukaan tavasta, jolla ihmiset kuvailevat itseään deittiprofiilissaan, voi päätellä paljon.

Wisconsin-Madisonin yliopiston ja Cornellin yliopiston tekemässä tutkimuksessa saatiin selville ainakin nämä tietyt kaavat valheellisessa deittisivustokäyttäytymisessä.


1. Valehtelijat eivät usein käytä itsestään minä-muotoa, vaan viittaavat itseensä yksikön kolmannessa persoonassa. Tällä tavalla he ikään kuin etäännyttävät itsensä valheistaan.


2. Valehtelijat muotoilevat usein kuvailunsa hieman epämääräisempään muotoon. Esimerkiksi sen sijaan, että he hehkuttaisivat olevansa onnellisia, he kiertelevät ja kertovat, etteivät ole surullisia.


3. Valehtelijat eivät kerro itsestään paljoakaan, jotta heidän ei myöhemmin tarvitsisi tarkkaan muistella, mitä he ovat mahdollisesti valehdelleet. Mitä niukempi profiili, sen todennäköisemmin sen taustalla oleva henkilö siis valehtelee ainakin joissain profiilinsa seikoissa.


4. Ne ihmiset, jotka valehtelevat ulkonäöstään profiilissaan eivät usein liitä mukaan kovinkaan selkeää kuvaa. He myös kertovat itsestään kaikkia muita asioita, kuin ulkonäköön liittyviä, kuten kehuvat saavutuksillaan ja niin edelleen.
Tutkimuksen mukaan jopa 80 prosenttia deitti-ilmoituksista ei ole täysin totuudenmukaisia.

Lähde: Online Library

Kilpailut

Uusimmat