Näin parannat parisuhdettasi: 'Valehtele ja pönkitä egoa'

30.06.2012 19:15 -

Vanha viisaus ’Täytyy rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa muita’ pitää parisuhde-ekspertti David Sbarran mukaan paikkansa. Sinulla on voima edesauttaa kumppanisi tyytyväisyyttä itseensä, mikä taas vastavuoroisesti tekee suhteestanne paremman.

Michelangelo-ilmiöksi ristitty efekti syntyy, kun pariskunta auttaa toisiaan toteuttamaan ihanneminänsä. Nimi tulee taiteilija Michelangelon kuvailemasta marmorin työstämisestä, jossa hänen on paljastettava piilotettu kauneus möykystä marmoria. Michelangelo teki sen marmorille, sinä voit tehdä sen puolisollesi.

Ilmiö lähtee käyntiin siitä, että näemme partnerimme unelmat ja tavoitteet sekä heidän taitonsa - jopa ne, jotka he vain toivovat itsellään olevan - ja autamme sitten heitä toteuttamaan unelmiaan ja harjoittamaan taitojaan.

Your Beauty -sivusto esittelee kolme v'hintäänkin mielenkiintoista askelta kumppanisi tukemiseen ja parisuhteenne parantamiseen:

Tunne partnerisi
Kysy itseltäsi tiedätkö millainen on kumppanisi ihanneminä. Mitkä ovat hänen haaveensa ja millaisia taitoja he haluaisivat kehittää elämässään?

Katso kumppaniasi uusin silmin
Ala harjoittaa uutta perspektiiviä siten, että se sopii partnerisi ihanneminään. Jos tiedät kumppanisi haluavan olla hyvä kokki, mutta hän todellisuudessa polttaa keitinvedenkin pohjaan, käyttäydy sympaattisesti piikittelyn sijaan. Näe hänet kuten hän tahtoo tulla nähdyksi.

Tarjoa tukea
Ei riitä, että ymmärrät ja näet kumppanisi ihanneminän. Jotta voit todella edesauttaa oman marmori-Daavidisi luomista, on sinun käyttäydyttävä tavalla, joka auttaa kumppaniasi puolestaan käyttäytymään ihanneminänsä tavoin.

Jos puolisosi rakastaa maalausta ja hän tuntee olevansa silloin parhaimmillaan ja onnellisimmillaan, tue tätä käyttäytymistä. Arjessa ihanneminää saattaa olla vaikea toteuttaa, joten järjestä puolisollesi aikaa ja jopa tarvikkeet itsensä toteuttamiseen. He arvostavat elettäsi aivan varmasti, tuntevat itsensä onnellisemmaksi ja tärkeäksi, mikä taas heijastuu siihen miten he näkevät sinut ja parisuhteenne.

Sbarra lainaa Ghandia sanoessaan: 'Ole se muutos, jonka haluat nähdä suhteessasi.'

Lähde: You Beauty

Kilpailut

Uusimmat