Onko seksi miehille aina vain seksiä? Miehet vastaavat!

10.10.2012 09:15 - Karoliina Kotala

Voicen juttusarja Miehen puhetta selvittää nimensä mukaisesti miesten ajatuksia naisista. Tällä kertaa miehet vastaavat lukijan kysymykseen siitä, mitä seksi miehelle merkitsee.

Tuoreet ja ajankohtaiset kysymykset on kerätty suomalaisilta naisilta, ja ne koskettavat muun muassa parisuhdetta ja seksiä. Toisaalta kysymykset voivat koskettaa vain arjen asioita ja tilanteita, joissa miehen käytös jää kauniimmalle sukupuolelle mysteeriksi. Naisten esittämiin kysymyksiin vastaa kolme suomalaista miestä, eri elämäntilanteista.

Voicen lukija Sari lähetti Miehen puhetta -juttusarjan miesraadille seuraavan kysymyksen:

Olen lukenut jostain, että miehille seksi on vain seksiä, mutta naiset liittävät siihen voimakkaasti tunteet mukaan ja ihastuvat tai rakastuvat herkästi. Miehet eivät siis ota tunteita peliin, vaan seksi on pelkkää nautintoa. Miten on, pitääkö tämä paikkaansa vai tunteeko mieskin jotain sydämellä eikä vain jalkovälillään?


Lauri, 25 v, sinkku:

Onhan niitä miehiäkin, jotka ihastuvat ja rakastuvat herkästi.

Asia ei mielestäni ole niin mustavalkoinen, että vastaus olisi joko sydän tai jalkoväli. Tilanteessa, jossa lähdetään pilkun aikaan yhdessä baarista tuntemattoman kanssa harrastamaan seksiä, kumpikin varmasti on samaa mieltä siitä, että ei tähän nyt tunteita sotketa. Siinä vaiheessa haetaan nautintoa ja tyydyttävää päätöstä illalle.

Selvinpäin asiat mutkistuvat. Harva varmaankaan silloin pystyy harrastamaan seksiä jos ei minkäälaisia tunteita ole pelissä. Ja onhan se aina parempaa, jos tunteita on. Seksisuhteessa taasen pitää tehdä alusta alkaen selväksi, että tämä on vain tätä eikä mitään muuta. Pidemmän päälle tunteita yleensä tulee väkisinkin lisää eikä silloin olla enää parisuhteesta kaukana, jolloin homma tulee lopettaa ellei halua edetä.

Eksyin ehkä vähän aiheesta, mutta loppujen lopuksi tämä "myytti" ei koske mielestäni vain miehiä. Eikä toisaalta ole myytti. Pointti on se, että seksiä tulisi harrastaa yhteisesti päätetyin ehdoin TAI muuten ennen pitkää jomman kumman sydän särkyy.

Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Höpöhöpö, ei pidä mitenkään paikkaansa. Nuorilla ja epävarmoilla miehillä saattaa toki olla vaihe, jossa itse suorittaminen on tärkeämpää, kuin se miltä se tuntuu ja millainen yhteys kumppanin kanssa on.

Kypsyessään ja kokemusten kasvaessa mies kuitenkin arvostaa enemmän ja enemmän sitä yhteyttä, joka kahden ihmisen välillä voi olla kuin fyysistä suoritetta. Uskoisin, että jopa yllättävän samaan tyyliin, kuin perinteisessä ja yleisesti hyväksytyssä maailmankuvassa naisten ajatellaan tuntevan.

Santeri, 37 v, naimisissa:

Tapauskohtaista. Minulla oli sinkkuvuosinani muutamia sellaisia seksisuhteita, joissa vain itse toimitus oli tärkeä, eikä sen suurempia tunteita ollut pelissä kummallakaan osapuolella - ainakaan tietääkseni.

Noihin suhteisiin liittyi yleensä se, että seksin jälkeen tuli mieluummin hiippailtua yön selkään ja kotiin kuin jäätyä seksikumppanin luo yöksi. Nuo seksisuhteet jäivät kuitenkin yleensä lyhyiksi, sillä seksi on ainakin tämän miehen mielestä huomattavasti parempaa silloin, kun siinä on tunteitakin mukana. Niissä parhaissa seksisuhteissa tapaamisiin saattoi kuulua se, että käytiin saunassa, laitettiin ruokaa ja seksin jälkeen jäätiin sylikkäin nukkumaan.

Miehen puhetta -juttusarjan ensimmäisen osan voit lukea täältä.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Kilpailut

Uusimmat