Näitä seksiin liittyviä kysymyksiä pariskunnat eivät kehtaa kysyä toisiltaan - kehtaisitko sinä?

13.05.2013 15:15 - Karoliina Kotala

Seksi voi olla arka aihe jopa vuosia toisensa tunteneiden kumppaneiden kesken. Asiantuntijat listasivat yleisimmät kysymykset liittyen seksiin, joita parit eivät kehtaa toisiltaan kysyä.

1. "Puolisoni herättää minut yöllä harrastaakseni hänen kanssaan seksiä, mutta seuraavana aamuna hän väittää ettei muista asiasta mitään. Mistä on kyse?"

Seksuaalitutkija Debby Herbenickin mukaan kyse voi olla niin sanotusta seksomniasta, joka kuitenkin on melko harvinainen vaiva. Jos ilmiötä esiintyy vain oman puolison kanssa, vaivasta tuskin on merkittävää haittaa, mutta silloin ongelma voi olla suurempi jos puoliso tekee aloitetta seksiin vieraan ihmisenkin vierellä. Kyse ei kuitenkaan ole niinkään seksuaalisesta vaivasta, vaan uniongelmasta, josta olisi syytä keskustella asiantuntijan kanssa.


2. "Tulisiko minun tuntea huonoa omaatuntoa, jos toisinaan harrastan seksiä mielummin vibraattorini kuin mieheni kanssa?"

Monelle naiselle ja miehelle masturbointi on toisinaan helpompi, nopeampia ja luottevamapi keino nautintoon. Tutkimuksissa on jopa todettu naimisissa olevien naisten masturboivan enemmän ollessaan aviossa, kuin sinkkuvuosinaan. Seksi pariskunnan välillä on kuitenkin erittäin tärkeää, joten se voi kieliä ongelmasta parisuhteessa, jos toinen haluaa jatkuvasti mieluummin harrastaa seksiä yksin.


3. "Voinko olla allerginen kumppanini spermalle?"

Spermalle todella voi allerginen, ja silloin oireet ovat kova polttelu, kipu, turvotus ja jopa hengitysvaikeudet. Puolessa tapauksista allergia ilmenee jo ensimmäisen seksikerran jälkeen, mutta puolella allergia aktivoituu tietyn kumppanin kanssa. Olivatpa oireet mitkä tahansa, kannattaa turvautua lääkärin puoleen.


4. "Olemmeko puolisoni kanssa ainoita ihmisiä maailmassa, jotka eivät harrasta villiä bondage/S&M-seksiä?"

Kinkystä S&M-seksistä puhutaan nykyisin niin paljon, että monella on muodostunut sen suosiosta vääristynyt kuva. Kunhan kumpikin parisuhteessa on tyytyväinen seksiin, ei ole mitään väliä kuinka roisia tai trendikästä itse akti on.


5. "Olemmeko ainoa pariskunta koko maailmassa, joka ei harrasta seksiä ollenkaan?"

Tutkimusten mukaan 7 prosenttia naimissa olevista ja 17,7 prosenttia ihmisistä jotka ovat suhteessa eivät ole harrastaneet seksiä vuoteen. Kuivat kaudet todella siis ovat yleisiä. Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat seksin lukuisista hyödyistä, ja kehottavat nostamaan kissan pöydälle, jos seksi tuntuu jäävän kokonaan suhteen ulkopuolelle.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat