Haluatko enemmän seksiä? Näin makuuhuoneen värit vaikuttavat seksin määrään ja unen laatuun

16.05.2013 20:45 - Reija Saarinen

Väreillä on meihin todella suuri vaikutus - jopa siihen, kuinka hyvin meillä luistaa lakanoiden välissä.

Tuoreessa tutkimuksessa perehdyttiin 2000 britin makuuhuoneen sisustukseen. Tavoitteena oli selvittää, miten makuuhuoneen värit vaikuttavat ihmisten uniin ja seksielämään.

Tulosten mukaan pariskunnat, jotka nukkuvat toffeekarkin sävyillä sisutetussa huoneessa, harrastavat seksiä keskimäärin kolme kertaa viikossa. Punaisessa huoneessa nukkuvat sen sijaan tyytyvät yhteen rakasteluun viikossa.

Makuuhuoneen väri vaikuttaa myös yöuniin. Tulosten mukaan ihmiset, jotka nukkuvat rauhoittavilla väreillä, kuten keltaisella, vihreällä tai sinisellä, sisustetuissa huoneissa, saivat parhaat yöunet. Sen sijaan ihmiset, jotka ovat maalanneet makuuhuoneensa harmaalla, ruskealla tai violetilla kamppailevat saadakseen unta.

Sinisessä huoneessa nukkujat nukkuivat keskimäärin seitsemän tuntia ja 52 minuuttia yössä. Sen sijaan ihmiset, jotka nukkuivat violetissa huoneessa nukkuivat vain viisi tuntia ja 56 minuuttia yössä. Syy tähän saattaa olla se, että violetti stimuloi mieltä liikaa, ja tämä taas tekee rentoutumisesta vaikeaa.

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat