Löydä uusia ystäviä - 13 hyvää vinkkiä

04.08.2013 09:15 -

Ystävyyden luominen ei välttämättä ole helppoa. Toisinaan ihmisiin tutustuminen vaati pitkäjänteisyyttä ja rohkeutta, mutta lopulta se on aina vaivan arvoista. 

Tuntuuko siltä, että nuorempana uusien ystävien saaminen oli helppoa ja luontevaa? Vanhemmiten uusien ystävyyksien haaliminen saattaakin olla huomattavasti haasteellisempaa. Syitä voi olla lukuisia: perhe-elämä vie lähes kaiken ajan, työt vievät lähes kaiken ajan, kynnys jutella tuntemattomien kanssa kasvaa ja itsevarmuuden mittarikin saattaa välillä heilahdella. 

Seuraavassa vinkkejä siihen, kuinka voit saada uusia ystäviä missä tahansa elämänvaiheessa.

1. Kohtaa pelkosi

Ensimmäinen askel voi olla vaikea ottaa, mutta muista, että se on se tärkein. Jos jännität ihmisten tapaamista, älä kuitenkaan välttele tilanteita, joissa saat kohdata uusia ihmisiä. Mitä useammin kohtaat pelkosi, sitä helpommaksi sen käsitteleminen muuttuu.

2. Nostata itseluottamustasi

Mikään ei kiinnosta ihmisiä niin paljon kuin hyvällä itseluottamuksella varustettu toinenihminen. Perheterapeutti Rachel Thomasianin mukaan kannattaa palauttaa mieliin ne kerrat, kun olet tavannut uuden ihmisen ja kohtaaminen on sujunut hyvin. 

- Jos sinua jännittää se, että et keksi mitään puhumista, tee lista asioista jotka sinua kiinnostavat, hän neuvoo.

Thomasian ehdottaa esittämään itselle seuraavat kysymykset, jotka helpottavat oman itsetuntemuksen ja -luottamuksen vahvistamista.

1.Mistä asioista pidät itsessäsi?
2.Mistä asioista muut pitävät sinussa?
3. Kuinka läheisesi kuvailisivat sinua?

Tärkeää on myös ajatella positiivisesti ja kehittää myönteistä asennetta kaikkea elämää kohtaan.

3. Hyväksy ujoutesi

Jos ujo luonteesi estää sinua tutustumasta uusiin ihmisiin, älä koe luonteenpiirrettäsi ongelmana, vaan hyväksy se. Muista että muut ihmiset eivät tuomitse sinua ujoutesi takia. Kukaan ei varmastikaan pidä ujoja ihmisiä ilkeinä, huonokäytöksisinä ja ärsyttävinä. Sen sijaan ujous nähdään usein ystävällisyytenä ja herttaisuutena.

4. Ilmoittaudu erilaisiin tapahtumiin

Ilmoittaudu kursseille, kerhoihin ja ala käydä tapahtumissa, jotka kuulostavat kiinnostavilta. Kokeile uusia asioita, mutta harrasta juttuja, joista pidät. Muut kiinnostuvat innostuksestasi ja mielenkiinnonkohteista ja haluavat tutustua myös sinuun.

5. Aloita kohteliaisuudella

Kun törmäät kiinnostavalta vaikuttavaan henkilöön, aloita keskustelu aina kohteliaisuudella. Kehu vastapuolen kampausta, vaatteita, pukeutumisen yksityiskohtia, hehkuvaa olemusta... Seksuaaliterapeutti Steven Davidsonin mukaan keskustelun käynnistäminen kauniilla sanoilla vie sen lähes poikkeuksetta positiiviseen suuntaan.

Älä kuitenkaan sorru vääristelyyn, vaan sano mitä tarkoitat. On teennäistä yrittää tehdä yliampuvaa vaikutusta uuteen tuttavaan. Haluat kuitenkin muodostaa ikuisia ystävyyksiä, etkä ainoastaan ladella muiden itsetuntoa hiveleviä kommentteja loppuelämääsi.

6. Kysy kysymyksiä

Nopein tapa tutustua uusiin ihmisiin ja näyttää heille, että olet kiinnostunut heistä, on kysyä kysymyksiä. Älä kuitenkaan aloita kuulustelua, vaan kysy luontevasti asioita, joista olet kiinnostunut.

7. Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa

Rohkeasti kommentoi ja jaa itseäsi kiinnostavia aiheita ja tilaisuuksia esimerkiksi Facebookissa. Saatat huomata, että yllättävätkin ihmiset tykkäävät samankaltaisista asioista. Voit myös löytää lapsuuden kaverisi uudelleen Facebookista ja Twitteristä ja muodostaa näiden kanssa aivan uuden ystävyyden.

8. Järjestä juhlat

Jos olet uusi kaupungissa, niin kutsu työkaverisi, naapurisi tai vaikka tuttavasi kuntosalilta järjestämiisi juhliin. Pidä huoli, että vieraat tietävät voivansa pyytää ystävän jos toisenkin mukaansa.

Juhlien aihe voi olla lähes mikä tahansa: televisiosta voitte yhdessä seurata jalkapallo-ottelua, uuden tosi-tv -ohjelman avausjaksoa, lempisarjaasi tai katsoa muutama jakso lapsuuden suosikkisarjoja kuten Dynastiaa tai Dallasia. Loppukesästä muutkin kuin maanviljelijät voivat järjestää sadonkerjuujuhlia.

9. Aloita vapaaehtoistoiminta

Liity sinua kiinnostaviin kansalaisjärjestöihin ja yhdistyksiin, joissa voit tehdä vapaaehtoistyötä. Näissä piireissä varmastikin tapaat ihmisiä, joiden arvomaailma ja mielenkiinnonkohteet ovat samankaltaisia sinun kanssasi.

10. Sovi tapaaminen

Kun olet tavannut kiinnostavan ihmisen, on tärkeää sopia tapaaminen, jossa voitte jatkaa tutustumista. Moni tuttavuus jämähtää jossittelun asteelle, kun kumpikaan ei tee päätöstä oikeasta tapaamisesta. Ehdota suoraan tiettyä päivää tai tiettyä viikonloppua, jolloin haluaisit tavata uuden tuttavasi. Muista vaihtaa myös kaikki tarvittavat yhteystiedot, kuten puhelinnumeron, sähköpostin ja tehkää tuttavuutta myös sosiaalisessa mediassa.

11. Älä pelkää mokia

Aluksi uuden ihmisen kanssa oleminen saattaa tuntua hieman epämukavalta, mutta älä anna sen vaikuttaa liikaa. Se ei haittaa, vaikka sanoisit hassuja asioita tai antaisit välillä hiljaisuuden vallita. Tärkeää on muistaa nauraa myös omille pikku mokilleen. Hauskojen juttujen kertominen ja itselleen nauraminen toimivat hyvinä jäänmurtajina. Kaiken lisäksi itseironista ihmistä pidetään usein itsevarmana tyyppinä.

12. Älä vaadi liikoja

Jos uusi ystävyys ei ole ottanut tuulta alleen yrityksistä huolimatta, älä jää odottamaan tilanteen muuttumista. Siirry eteenpäin, keskity asioihin, joista pidät ja etsiydy uusien ihmissuhteiden pariin. 

13. Vaali ystävyyttä

Lopulta tärkeintä on ylläpitää ystävyyssuhteita. Järjestä aikaa omasta elämästäsi ystäviesi tapaamiselle. Suunnittele hyvissä ajoin tapaamisia, jos vaikuttaa siltä, että ystäväsi on hyvin kiireinen. Ystävyyden ylläpitäminen ja kehittäminen vaatii vaivaa ja sille pitääkin omistaa aikaa jokaisessa elämänvaiheessa. 

Lähde: Chichrx

Kilpailut

Uusimmat