Näitä on syytä uskoa: 9 tärkeintä parisuhdeneuvoa vuosia naimisissa olleilta pareilta

11.09.2013 16:45 - Karoliina Kotala

Onnellinen parisuhde vaatii paljon työtä, erityisen hyvin sen tietävät vuosikausia naimisissa olleet pariskunnat.

Alla ohjeet pitkään ja onnelliseen parisuhteeseen:

1. Puolusta kumppaniasi aina.
Vaikka jokaisella menee joskus hermo omaan kumppaniin, älä koskaan nolaa häntä muiden edessä. Puolusta rakastasi aina muiden edessä ja pidä hänen puoliaan. Yhtä lailla sinun on tärkeä tietää, että elämässäsi on ihminen, joka on aina sinun puolellasi.

2. Unohda turha nipottaminen.
Älä pidä turhaa kirjaa esimerkiksi siivousvuoroista kumppanisi kanssa tai lastenhoitovuoroista.

3. Kohtele rakastasi kuin lastasi.
Tällä ei tarkoiteta, että sinun tulisi lässyttää kumppanillesi, mutta keskity asioihin, joissa hän onnistuu ja kehu niistä. Lapsi on yhteistyöhaluisempi, kun hän kokee onnistuneensa jossain ja sama kaava pätee aikuisiinkin.

4. Tylsyys ei haittaa.
Älä masennu, vaikka suhteessanne tuleekin aika, jolloin ette jaksa lähteä ulos, matkustella tai käydä tutustumassa uusiin ravintoloihin. Toisinaan arkinen kotielämä tarjoaa tarpeeksi aktiviteettiä elämään.

5. Älä tee parisuhteesta velvollisuutta.
Monen naisen päiviin kuuluu lastenhoitoa, kodinhoitoa ja muuta arjen pyöritystä, jolloin oma kumppani jää vähemmälle huomiolle. Älä tee kuitenkaan parisuhteen hoidosta ikävää velvollisuutta, vaan yritä etsiä todellisia rentoutumisen hetkiä teille kahdelle.

6. Naura itsellesi.
Huumori voi pelastaa monta riitaa tai kriisiä. Muista siis nauraa itsellesi, äläkä ota itseäsi tai asioitaisi liian vakavasti.

7. Älä äksyile kumppanillesi asioista, joihin hän ei voi vaikuttaa.
Älä pura turhautumistasi tai pettymyksiäsi kumppaniisi, vaikka hän onkin ihminen, joka on aina lähelläsi. Älä syytä häntä asioista, joille rakkaasi ei voi mitään.

8. Sulje televisio.
Pitkän päivän jälkeen moni rentoutuu illalla television ääressä. Yhteiset illat ovat kuitenkin laatuaikaa, jotka tulisi omistaa keskutelulle ja hellyydelle television sijasta.

9. Älä lakkaa tekemästä suhteen eteen töitä.
Onnellinen suhde vaatii rutkasti töitä, koko suhteen ajan. Älä siis lopeta suhteesta huolehtimista missään vaiheessa.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat