Jouduitko kumppanisi silmätikuksi? Tunnista epäterve suhde viidestä merkistä

04.10.2013 17:15 - Senni Loikala

Huonosta suhteesta lähteminen on helpommin sanottu kuin tehty. Joskus kuitenkin päätös kannattaa tehdä ennen suurempaa romahdusta.

Toisen hyväksikäyttäminen suhteessa voi saada vakavia seuraamuksia. Women's Health -lehden sivuilla kerrotaan, mistä voit päätellä olevasi suhteessa mahdollisen hyväksikäyttäjän kanssa.

Sinusta on tullut silmätikku

Suhde ei välttämättä ole terveellä pohjalla, jos kumppanisi haluaa olla perillä jokaisesta liikkeestäsi. Liian tarkat ja toistuvat tiedustelut toisen tekemisistä kielivät aina jostakin.

Olet painostuksen alla

Kumppanisi painostaa sinua usein tekemään asioita, joihin et muuten ryhtyisi. Hän saattaa vedota siihen, että kaikki muutkin tekevät samoin. Toisen painostaminen voi olla merkki siitä, että kumppanissasi on hyväksikäyttäjän piirteitä.

Vika on aina sinussa

Jos kumppanisi pistää syyt epäonnistumisista aina sinun harteillesi, kaikki ei ole kohdallaan. Samalla hän antaa ymmärtää, ettet ole tarpeeksi hyvä. Saatat myös pelätä hänen seurassaan.

Joudut noloihin tilanteisiin

Tuntuuko sinusta, että kumppanisi tahallaan tahtoo nöyryyttää sinua sukulaisten tai tuttavien edessä? Armaasi saattaa arvostella ja nimitellä sinua vain saadakseen sinut noloon tilanteeseen. Toisen parjaaminen kertoo epäterveestä parisuhteesta.

Menemisiäsi rajoitetaan

Jos kumppanisi yrittää määrätä, ettet saisi viettää aikaa ystäviesi tai perheesi kanssa, on jokin pahasti vinossa. Toisen hyväksikäyttämiseen taipuvat luonteet eivät usein nimittäin toivo, että kumppani olisi liikaa hänestä välittävien ihmisten kanssa.

Oletko sinä ollut parisuhteessa, jossa oli hyväksikäyttämisen merkkejä? Miten pääsit suhteesta irti?

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat