10 merkkiä, jotka paljastavat onko miehesi psykopaatti

09.12.2013 11:15 - Karoliina Kotala

Psykopatia on narsismin ohella sana, jota kuulee viljeltävän usein. Harva kuitenkaan tietää, millaisia merkkejä kyseinen luonnehäiriö pitää sisällään.

Psykopatia on viralliseen tautiluokitukseen kuulumaton luonnehäiriö, joka voidaan kuitenkin mitata luotettavasti. Huffington Post -sivuston asiantuntijat listasivat kymmenen tuntomerkkiä, jotka psykopaatit usein täyttävät.

1. Ylitsevuotava kehuminen
Psykopaatit etenevät suhteessa usein erittäin nopeasti. Jo ensimmäisillä treffeillä voit kuulla kuinka jumalaisen kaunis, äärettömän älykäs ja uskomattoman nokkela oletkaan. Mitä ikinä koetkaan heikkouksiksisi, psykopaatti kääntää ne parhaiksi puoliksesi. Vaihe kestää kuitenkin vain lyhyen aikaa.

2. Hän on juuri kuin sinä
Psykopaatti yrittää vakuuttaa sinut siitä, että olette täydellisiä sielunkumppaneita. Hän rakastaa kaikkea samaa kuin sinäkin ja on kiinnostunut kaikesta samasta kuin sinä. Olipa sitten kyse lempikirjastasi tai rankasta lapsuudesta, on mies kokenut kaiken juuri samalla tavalla. Tapaa kutsutaan peilaamiseksi ja psykopaatti toimii siten siksi, ettei hänellä ole omaa identiteettiä.

3. Tunnet sääliä
Se, miten mies puhuu ex-rakkaistaan ja muista elämänsä ihmisistä kertoo hänestä paljon. Merkit ovat huonot, jos ensimmäisillä treffeillänne mies kertoo ex-tyttöystävänsä olevan täysin hullu ja äidin kontrolloiva ja karmea. Usein psykopaatti antaa ymmärtää, että hänellä on ollut vaikeaa ihmisten kanssa ja häntä ei ole ymmärretty tai häntä on kohdeltu väärin.

4. Sairaudet ja vammat
Psykopaatit rakastavat sääliä, joten pistä merkille kuinka paljon mies kertoilee kokemistaan vammoista ja sairauksista. Kysele paljon yksityiskohtia ja katso kuinka suuri osa tarinoista on valhetta.

5. Mahtavaa seksiä
Moni nainen kokee harrastaneensa elämänsä parasta seksiä psykopaatin kanssa. Tämä johtuu siitä, että psykopaatti tekee kaikkensa miellyttääkseen naista, myös sängyssä. Se on yksi keino saada nainen koukkuun. Yleensä psykopaatti kuitenkin kieltäytyy itse suhteen edetessä kokonaan seksistä.

6. Lipsautukset
Toisinaan psykopaatti saattaa lipsauttaa asioita, jotka joko kielivät todellisista asioista tai joiden on tarkoitus saada sinut tolaltasi. Lausahdukset, kuten "Olen pettänyt sinua" tai Olen sairas" psykopaatti saattaa myös kuitata vain vitsiksi.

7. Mykkäkoulu
Kaiken lepertelyn ja hurmaamisen jälkeen, alkaa toinen peli. Psykopaatti saattaa ilman mitään syytä aloittaa mykkäkoulun tai kadota päiviksi ilman selitystä.

8. Suhdepelit
Psykopaatti haluaa saada sinut pakkomielteiseen tilaan, joten kaiken hellyyden, kehujen ja palvonnan jälkeen psykopaatti alkaa hiljalleen vetäytyä pois ja ottaa kuvioon kolmansia osapuolia tehdäkseen sinut mustasukkaiseksi.

9. Hylkääminen
Yleensä psykopaatti kääntää yllättäen kelkkansa ja hylkää ilman varoitusta tai syytä. Olet hetkessä hänelle arvoton ja psykopaatti onkin todennäköisesti löytänyt jo uuden uhrin.

10. Omistaminen
Vaikka psykopaatti olisikin jo jättänyt sinut, hän ei silti halua sinun jatkavan elämääsi. Hän saattaakin yllättäen taas yrittää palata elämääsi ja haluta sinut takaisin, ladelleen ylistyksiä ja rakkaudentunnustuksia. Parasta on kuitenkin vain katkaista tyystin välit.

Luonnollisesti edellämainituista toimintamalleista osa voi kuulua normaaliinkin suhteeseen, joten seikkoihin on hyvä suhtautua terveellä järjellä.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat