Haluatko löytää tosirakkauden? Voit onnistua siinä kumppanin kainaloita haistelemalla

01.04.2014 22:45 - Heli Thoren

Tutkimuksissa todettiin, että ihmisen ominaishajun perusteella voi paikallistaa lemmen.

Sen sijaan, että käytät turhaan aikaa potentiaalisen kumppanin kanssa juttelemiseen, sinun kannattaa kenties ennemmin nuuhkia häntä. Kumppanin hajun perusteella pystytään päättelemään paitsi potentiaalisen rakkauden terveydentila kuin myös se, miten hyvin hän sopisi sinulle. Se haju, joka tuntuu omaan nenääsi vastutamattomalta, on merkki usein myös siitä, että saatte elinvoimaisia jälkeläisiä.

Edinburgh International Science Festival -tapahtumassa selvitettiin laajemmin ihmisten syitä pariutua. Edinburghin yliopiston tutkijat huomasivat, että toisen ihmisen tuoksu voi olla jopa huumeen tavoin koukuttava. Myös esimerkiksi ääni oli kumppania etsiessä merkittävä. Naiset tykästyivät herkimmin matalaan ääneen, kun taas korkea ääni vetosi suurimpaan joukkoon miehiä.

Vanhemmassa, vuonna 2006 teetetyssä tutkimuksessa Edinburghin yliopiston tutkijat selvittivät myös, että päätökset sopivasta kumppanista tehdään hetkessä. 45 % naisista ja 22 % miehistä tekivät päätöksen kumppanin viehättävyydestä puolessa minuutissa.


Kerroimme aikaisemmin tutkimuksesta, jossa selvitettiin monesko seksikumppani on sinulle "se oikea". Lue lisää tutkimuksen tuloksista täällä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat