Kun eksä löytää uuden: 5 vinkkiä selvitä tilanteesta

30.06.2014 11:36 - Heli Thoren

Parisuhteen päättyessä tunteet eivät välttämättä lopu kuin seinään. Siksi ex-kumppanin uuteen tyttöystävään tömääminen voi kirpaista pahastikin.

Kun ensimmäistä kertaa törmää eksään uuden kumppanin rinnalla, joutuu moni ristiriistaisten tunteiden valtaan. Vaikka suhde olisi päättynyt aikaa sitten, saattaa uuden naisen näkeminen nostattaa hyvin voimakkaitakin tunteita pintaan. Näin niistä selviää:

1. Muistuta itseäsi eron syistä

Monesti eksän näkeminen uuden kumppanin kanssa voi nostattaa mustasukkaisuuden tunteita esiin. Uusi nainen näyttää kauniilta ja onnelliselta. Eksä hymyilevältä ja onnelliselta.

Muistuta itseäsi eronne syistä. Palauta mieleen ne tunteet ja tunnelmat, kun erositte. Mustasukkaiset tunteet eivät tarkoita sitä, että teidän tulisi enää olla yhdessä.

2. Katso peiliin

Muistuta, että olet arvokas, ihana, kaunis ja erityinen. Katso peiliin ja sano se itsellesi ääneen. Et tarvitse toista ihmistä määrittämään omaa arvoasi, vaan tiedät toivon mukaan hyvin itsekin oman ihanuutesi.

Vaikka suhteenne eksäsi kanssa ei toiminut, se ei johtunut sinusta. Te ette olleet yhdessä oikeita toisillenne. Eksäsi uusi kumppani ei ole parempi kuin sinä, vaan hän on juuri tässä elämänvaiheessa sopivampi eksällesi.

3. Usko hyvään

Vaikeimmalta eksän uuden kumppanin näkeminen tuntuu silloin, kun omassa elämässä ei ole vielä uutta rakkautta. Muistuta, että ette kilpaile eksäsi kanssa. Sinä tulet myös löytämään oman, ihanan rakkaan rinnallesi. Muista se ja luota loistavaan tulevaisuuteesi.

4. Keksity omaan elämään

Pidä ne asiat mielessäsi, jotka ovat hyviä elämässäsi juuri nyt. Vapaus, se, että voit itse päättää menoistasi, uudet omat rutiinisi... Keskity hyvään elämässäsi juuri nyt ja uskalla iloita hyvistä asioista, joita ero tuo mukanaan.

5. Järjestä hyvää

Voiko omassa elämässä koskaan olla liikaa ihania asioita? Järjestä niitä vielä lisää. Keskity itseesi ja omaan elämääsi. Vaali hyvää ja kasvata mukavia ja ihania asioita elämässäsi. Et tarvitse eksääsi nauttiaksesi elämästäsi ja voidaksesi hyvin. Kaikki avaimet onneen ovat omissa käsissäsi. Lähde ulos maailmaan ja nauti!


7 tylyä keinoa jättää kumppani, ethän sorru näihin. Lue lisää täällä.

Kilpailut

Uusimmat