Voisivatko välit siskoosi tai veljeesi olla läheisemmät? 7 keinoa parantaa suhdettanne

06.07.2014 20:15 - Senni Loikala

Jos tahdot läheisemmät välit sisarustesi kanssa, kannattaa kokeilla seitsemää neuvoa.

On surullista, jos etääntyy sisaruksiinsa. Onneksi suhdetta heihin on kuitenkin mahdollista kehittää. Kokosimme vinkkejä, joilla on mahdollista lähentää välejään siskoihin ja veljiin.

1) Ota tavaksi muistaa juhlapyhinä. Yksi tapa välttää pitkät tauot yhteydenpidossa on muistaa sisarusta aina, kun siihen on kalenterivuoden aikana aihetta. Siskojen kanssa voi mennä saunomaan naistenpäivänä, syntymäpäivänä voi tarjoutua leipomaan kakun ja pääsiäisenä voit käydä munimassa sisaruksen oven taakse suuren suklaamunan.

2) Menkää yhdessä sukuloimaan. Joskus voi olla hyvä idea päättää yhteisestä kyläreissusta muiden sukulaisten luokse. Samalla tunnette kuuluvanne yhteen, kun menette yhtenä rintamana tapaamaan esimerkiksi toisessa kaupungissa asuvia serkkuja tai muita sukulaisia, joita ei tule heitäkään tavanneeksi kovin usein.

3) Kutsu sisaruksesi mukaan itsellesi tärkeisiin tilaisuuksiin. Mikäli sisko tai veli on mukana tilaisuuksissa, jotka ovat sinulle tärkeitä, todistaa se sisarukselle hänen olevan erityinen. Esimerkiksi omien lasten kastejuhliin sisarusten kutsuminen on tavallista, mutta mikset voisi pyytää häntä joskus jakamaan tärkeitä hetkiä myös arjessa? Jos päätät esimerkiksi juhlistaa saamaasi uutta työpaikkaa menemällä ravintolaan syömään, saattaisivat myös sisarukset ilahtua yhteisestä juhlistuksesta.

4) Tarjoudu avuksi. Suhdettanne voi parantaa, jos autat sisarustasi silloin, kun hän apua tarvitsee. Esimerkiksi päivällä muuttohommissa voi olla yllättävän suuri vaikutus kynnyksen madaltumiseen seuraavaan yhteydenottoon. Jos sisaruksellasi puolestaan on perhettä, voit tarjoutua silloin tällöin lapsenvahdiksi. Eri sukupuolta olevasta sisaruksesta voi puolestaan saada hyvän makutuomarin shoppailureissulle.

5) Ole yhteydessä spontaanisti. Toisille spontaanit tapaamiset voivat sopia tarkkaa aikataulutusta paremmin. Mikäli olet menossa sisaruksesi kotikulmille tapaamaan ystäviäsi, mikset tarttuisi puhelimeen ja ehdottaisi hänelle kahvikupposta ennen kuin toista tapaamistasi? Joskus suhdetta voivat myös parantaa yhteydenotot, jotka tapahtuvat ilman sen suurempaa syytä. Jos mieleesi tupsahtaa lapsuusmuisto, mikset kertoisi siitä sisaruksellesi vaikkapa tekstiviestillä?

6) Selvitä etääntymisenne syyt. Kannattaa pohtia, mikä on johtanut välienne viilenemiseen. Onko kyseessä niin sanotusti ulkoiset tekijät, kuten asuminen eri paikkakunnilla ja kiireiset työt? Vai alkoiko etääntyminen jonkin tietyn ajanjakson aikana ja liittyykö siihen jokin tietty tapahtuma perheessänne? Jos taustalla on vuosia muhinutta kitkaa, kannattaa ongelmat käsitellä.

7) Kerro, että tahtoisit olla yhteydessä enemmän. Monesti voi olla hyvä sanoa suoraan, että olisi mukavaa olla enemmän tekemisissä. Silloin sisaruksesi ymmärtää, että ikävöit häntä, ja molemmat todennäköisesti tekevät enemmän töitä välienne parantamiseksi.

Julkaisimme aiemmin videon kahden kaksossisaren ainutlaatuisesta tapaamisesta, kun he löysivät toisensa elettyään erillään 78 vuotta. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat