7 tyypillistä erotilannetta - oletko sinä kokenut saman?

23.07.2014 13:01 - Minna Talstila

Erota voi monella eri tavalla. Silti osa suhteen päättävistä tavoista ovat yleisempiä kuin toiset.

Parisuhteen päättymiseen on lukemattomia eri syitä. Cosmopolitan-sivusto listasi yleisimmät tilanteet, jotka useimmiten johtavat eroon.

Parisuhteen muuttaminen ystävyydeksi

Ero voi olla melko kivuton, jos parisuhteen pystyy muuttamaan onnistuneesti ystävyydeksi. Näette jatkossakin toisianne esimerkiksi ystävienne kautta, mutta kukaan tuttavaporukastanne ei tunne itseään kiusaantuneeksi. Tilanne voi kuitenkin olla hankala, jos toisella on vielä tunteita toista kohtaan. Joskus suhteen nimittäminen ystävyydeksi voikin olla itselleen valehtelemista. Toisesta ei halua tai uskalla päästää kokonaan irti.

Pitkään harkittu ero

Tässä tilanteessa eroa on harkittu ehkä jopa hieman liian pitkään. Olet kärvistellyt onnettomassa suhteessa ikuisuuksia etkä vain ole aikaisemmin uskaltanut päästää irti. Mutta sitten, kun oikeasti jätät parisuhteen taaksesi, olet paljon onnellisempi.

Deittailun lopettaminen

Tätä tilannetta ei välttämättä voi edes kutsua eroksi. Olet käynyt treffeillä muutaman kerran, mutta lopetat tapailun ennen kuin se ehtii mennä vakavammaksi. 

Kaukosuhteen lopettaminen

Jos olet ollut kaukosuhteessa pitkään, ei seurustelun lopettaminen välttämättä tunnu niin pahalta kuin silloin kun olet nähnyt kumppaniasi päivittäin. Teillä ei ole yhteisiä rutiineja, joiden päättyminen muistuttaisi jatkuvasti erosta.

Eroaminen useamman kerran samasta kumppanista

Jonkin ajan kuluttua ensimmäisestä erostanne, alatte viettämään taas aikaa yhdessä. Huomaatte, kuinka paljon olette ikävöineet toisianne tai toisen ihmisen läheisyyttä ylipäätään. Hiljalleen ajaudutte taas parisuhteeseen, joka kuitenkin saapuu jossain vaiheessa jälleen tiensä päähän. Toisella erokerralla teillä on jo valmiina lista suhteen huonoista puolista ja voitte vain sanoa toisillenne "Ei, tämä ei toimi vieläkään."

Elämäntilanteen muutoksen vuoksi eroaminen

Joudutte kinkkisen tilanteen ja vaikean valinnan eteen. Toinen teistä on muuttamassa esimerkiksi työn tai opiskelun vuoksi toiseen kaupunkiin tai jopa eri maahan. Tällaisessa tilanteessa suhde joutuu todella koetukselle. Oletteko niin onnellisia yhdessä, että parisuhteen vuoksi kannattaa jatkaa kaukosuhteessa? Valitettavan monesti tällaiset tilanteet päättyvät eroon.

Pettämisen vuoksi eroaminen

Parisuhde on saattanut jo pitkään tuntua onnettomalta joko toisesta tai kummastakin suhteen osapuolesta. Jossain vaiheessa tilanne johtaa pettämiseen ja eroon. Tällainen ero saattaa olla petetylle pahin mahdollinen, sillä se voi jättää syviä arpia. "Miksi kumppanini valitsi jonkun toisen sijastani? Mitä se toinen tekee paremmin kuin minä?"

Jos olet vasta aikeissa erota, kannattaa sinun lukea myös artikkelimme huonoimmista tavoista jättää kumppani. Niitä karttamalla vältyt tuottamasta ylimääräistä mielipahaa. Pääset juttuun täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat