Vaikeaa, muttei mahdotonta: Yllättävä keino saa kaukosuhteen kestämään

22.10.2014 17:37 - Susanna Karttunen

Vaikka videokeskustelut ja säännölliset vierailut helpottavat etäsuhteessa elämistä, paras apu kaipuuseen löytyy pienestä päätöksestä.

Kaukana asuminen omasta rakkaasta voi olla todella turhauttavaa. Suhteen ylläpitäminen on haastavaa ja molempien täytyy pystyä luottamaan toisiinsa. Kuulumisten vaihtaminen puhelimitse ja videokeskusteluissa sekä viikonloppureissut auttavat pitämään suhteen liekin yllä, mutta yksi keino on kuitenkin ylitse muiden.

Tietämällä tarkan päivämäärän sille, jolloin muutatte jälleen yhteen tai samalle paikkakunnalle, helpottaa kummasti. Kaukana toisesta on nimittäin vielä kurjempaa elää, kun ei voi olla aivan varma siitä, milloin vaikea vaihe loppuu vai loppuuko se koskaan.

Saattaa tuntua nololta vaatia kultaansa päättämään tätä päivämäärää tai edes kuukautta, jos hän ei esimerkiksi työnsä vuoksi voi tällaista arviointia tehdä. Tekemällä kompromisseja voi ajankohdan kuitenkin hyvinkin pystyä asettamaan. Sanonta "sitä jaksaa, kun on mitä odottaa" pätee myös tähän asiaan.

Vaikka kaukosuhteessa on paljon haasteita, on siinä myös hyvät puolensa. Voit muistuttaa itseäsi niistä lukemalla aiemman artikkelimme.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat