"Minä ihailen sinua, sinä teet minut onnelliseksi" - lauseet, joita toimiva parisuhde tarvitsee

06.05.2015 10:45 - Eeva Rajala

Omalle rakkaalle pitäisi pystyä kertomaan kaikki asiat. Hänelle pitäisi sanoa kohteliaisuuksia ja rakkaudentunnustuksia luonnollisesti.

Joskus tärkeimpiä asioita on vaikeampaa sanoa, mutta parisuhde vahvistuu, kun ihminen poistaa ympäriltään muurit ja antautuu suhteeseen täysillä.

Vaikka teoilla pääsee pitkälle, ovat sanat joskus rakkaudessa tekoja vahvemmassa asemassa. "Minä rakastan sinua" -lause on hyvä ottaa mukaan arkipäiväiseen elämään, jos vierellä on ihminen, josta ei halua luopua mistään hinnasta.

Jos viereltä löytyy ihminen, jonka toinen uskoo olevan juuri se oikea, on asioita, joita ei pitäisi joutua tiedustelemaan häneltä. Nämä seuraavat lauseet ja tokaisut pitäisi tulla rakkaalta suoraan ilman pakottamista ja nämä lauseet pitäisi myös muistaa itse sanoa rakkaalle säännöllisesti.

"Rakastan sinua"

Rakkaalle pitää muistaa sanoa tätä, vaikka se joskus tuntuisi hölmöltä toistolta. Toisto toimii.

"Sinä teet minut onnelliseksi"

Kumppani voi saada toisen hymyilemään tai nauramaan. Rakas voi ottaa kainaloonsa ja pitää hyvänä, kun mennään nukkumaan. Hyvässä parisuhteessa onnellisuus ja onni pitäisi olla jaettua.

"Minä arvostan sinua"

Lause saa toisen tuntemaan olonsa turvalliseksi ja vahvaksi. Lause on myös merkki siitä, että parisuhteessa kompromissit ovat mahdollisia, ja rakas on luotettava.

"Odotan kovasti yhteistä tulevaisuutta"

Kun parisuhteessa rakastetaan aidosti, siihen liittyy myös yhteisen tulevaisuuden suunnittelu tai ainakin sen ajattelu. Kumppani tiedostaa vahvasti, että toinen on vierellä ja tullut jäädäkseen.

"Menneisyydelläsi ei ole väliä"

Kaikilla on ollut vaikeita aikoja, ja monet ovat mokailleet edellisissä suhteissaan. Ihminen, joka todella ymmärtää ja arvostaa toista, ymmärtää myös sen, että mitä ikinä onkaan ennen tätä suhdetta tapahtunut, kyse ei ole epäonnistumisista, vaan oppimiskokemuksista.

"Sinä olet se oikea"

Vaikka kyseessä ei olisikaan rakkautta ensi silmäyksellä, suhteen alussa tulee jo selväksi se, onko vierellä henkilö, johon voi luottaa ja jonka kanssa asiat yksinkertaisesti toimivat. Kummatkin huomaavat melko varhaisessa vaiheessa, onko kyseessä vain lyhyt juttu vain jotain vakavampaa.

"En välitä vioistasi, rakastan niitä"

Jokaisessa ihmisessä on jonkinlaista korjattavaa, jos henkilöltä itseltään kysyy. Rakastunut ja rakastava ihminen ei näe asioita ja toista ihmistä tällä tavalla. Hän rakastaa niitä pieniä valuvikoja tai muita vikoja, mitä rakkaasta löytyy tai mitä rakas kuvittelee itsessään olevan. Oikea rakkaus palvoo kaikkea, mitä toiseen henkilöön kuuluu.

"Olet parasta, mitä minulle on tapahtunut"

Jokaisella on oikeus tuntea olonsa mukavaksi parisuhteessa. Siihen liittyy myös esimerkiksi seksielämä. Kumppanilta ei pitäisi joutua tiedustelemaan, onko seksi parasta mitä hän on kokenut. Seksi ei aina ole maailman parasta, mutta oikean kumppanin kanssa siitä tulee mukavaa, ihanaa, rentoa ja aitoa.

"Minä ihailen sinua"

Kumppanin kuuluu ihailla toista päivittäin riippumatta siitä, miten usein he näkevät toisiaan. Ihailu voi liittyä älykkyyteen, kehoon, puheeseen tai vaikka hengitykseen. Kumppanin pitäisi olla lähes pakkomielteinen sinusta, terveellä tavalla.

"Sinä olet kaunis/komea"

Kumppani saattaa kommentoida pientä pisamaa tai vaikka hiuskiehkuraa, joka on valahtanut toisen kasvoille. Hänen kasvonsa valaistuvat, kun hän näkee rakkaansa.

"Voin kertoa sinulla kaiken elämästäni"

Kumppanuus tuo mukanaan sen, että pariskunta haluaa jakaa toistensa kanssa kaikki asiat. Kumppanin ei kuuluisi olla kiinnostunut pelkästään rakkaansa tästä päivästä, vaan koko elämästä. Hänen kuuluisi myös tuntea, että voi kertoa toiselle ilman huolta kaiken omasta elämästään. Kummankaan ei pitäisi pelätä jonkun asian kertomista.

"Rakasta sinua vielä huomennakin"

Vaikka joskus suhteessa riideltäisiinkin, rakkauden pitäisi jatkua. Vierelle on toivottavasti valikoitunut henkilö, joka kertoo rakkauden kestävän kinastelun ja riidat.

Lue myös: Mies voi jättää sinut, vaikka kaikki "olisi hyvin" - tylyt syyt eropäätökseen listattiin

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat