Oletko menossa naimisiin? Vinkit, joilla vieraat viihtyvät hääjuhlissa varmasti

07.05.2015 14:15 - Eeva Rajala

Morsian – ja siinä samalla sulhanen – säästää hermojaan ja rahojaan, kun tietää, mitkä asiat häävieraille todella ovat tärkeitä ja mitkä eivät.

Hääsuunnitelmat voi tuntua ahdistavilta, kun alkaa miettiä rahan menoa. Naimisiin menevä pariskunta voi pohtia päänsä puhki pikkuruisia yksityiskohtia, mitkä häihin yleensä liitetään.

Tulevia häitä kannattaa kuitenkin tarkastella oikeasta perspektiivistä: Monet niistä asioista, jotka tuovat eniten päänvaivaa, ovat vieraiden mielestä yhdentekeviä. Toiset asiat puolestaan ovat tärkeämpääkin tärkeämpiä, jotta vieraille jäisi juhlista ja illasta loistava mieli.

Refinery29-sivusto on listannut asioita, jotka voi jättää unholaan häitä suunnitellessa, ja myös niitä asioita, jotka ovat vieraiden mielestä erityisen tärkeitä.

Asiat, joita vieraat eivät kaipaa:

Kalliit kutsukortit

Vaikka korteissa on oma tunnelmansa, häihin kutsuttavaa vierasta ei kiinnosta, millaiselle paperille kutsu on painettu tai tuleeko kutsu postitse vai ihan vain Facebookin kautta. Tärkeää on vain, että henkilö on kutsuttu.

Hääkoristeet

Onhan pöydissä ja seinillä olevat koristeet parhaimmillaan näyttävän näköisiä, mutta juhlatilan tekee juhlavaksi itse morsiuspari. Vieraat eivät kuitenkaan loppupeleissä muista koristeista yhtään mitään.

Vieraskirja

Moni vieras pitää vieraskirjaa vanhana tapana ja osittain myös epämukavana. Nyt pitäisi sitten kirjoittaa joku kuolematon onnellisuusneuvo, vai? Ei ainakaan kannata ostaa kallista vieraskirjaa ja toivoa, että vieraat jaksaisivat koristella jokaisen sivun hankituilla glitterliimalla ja tarroilla. Tavallinen kirjanen käy, ja riittää, jos vieraat vain laittavat siihen puumerkkinsä.

Sukkanauhan ja morsiuskimpun heitto

Tämä on vahva perinne, jonka voi toki hoitaa alta pois. Vieraat nauttivat kuitenkin illasta, vaikkei tämä perinne kuuluisikaan ohjelmistoon.

Kukat

Pöydillä oleviin kukkiin toimii samanlainen ajattelu kuin muihinkin koristeisiin. Kukat ovat myös todella kalliita, vaikka juhlatila olisikin pieni. Vieraat rakastavat juhlia, vaikkei kukkia olisikaan.

Hääkarkit tai muut lahjat

Vieraat eivät välitä siitä, jos eivät saakaan mukaan viemisiksi kalliilla teetettyä nimikylttiä omasta pöytäpaikastaan tai ihanassa kääreessä olevaa hääkarkkia, jota kukaan ei kuitenkaan syö. Vieraat tarvitsevat juhlista kotiin vietäväksi vain hyvän ja iloisen mielen, ei tavaraa.

Asiat, joita vieraita kiinnostaa häissä:

Seremonian pituus

Vieraita kiinnostaa nähdä onnellinen hääpari, muttei pitkää seremoniaa. Juhlapaikalla kukaan ei myöskään halua odottaa liian kauan juomatarjoilun alkamista.

Ruoat ja juomat

Suurin osa vieraista odottaa hääparin onnen lisäksi näkevänsä pöydät notkumassa suussa sulavia herkkuja ja sitä, että baari on täynnä juotavaa. Jos joko ruoka tai juoma loppuu kesken, vieraiden tyytyväisyys kärsii.

Musiikki

Hyvissä juhlissa on hyvän ruoan ja juoman lisäksi hyvää musiikkia, jonka rytmissä voi tanssia tai ainakin fiilistellä. Kannattaa satsata hyvään dj:hin tai sitten tehdä täydellinen Spotify- tai muu biisilista, joka ei lopu kesken illan hämärtyessä.

Miten pitkään saa juhlia

Jos hääpaikka suljetaan liian aikaisin, se tappaa vieraiden häätunnelman. Kannattaa siis varmistaa, että virallisen juhlatilan sulkemisen jälkeen juhlat jatkuvat jossain tietyssä ravintolassa tai yökerhossa.

Lue myös: Morsiamet huomio: 5 asiaa, joita ei kannata tehdä omana hääpäivänään

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat