Missä iässä nainen nauttii eniten seksielämästään? Vastaus yllättää

20.05.2015 09:45 - Eeva Rajala

Nainen saattaa olla itsevarmimmillaan vanhempana, mutta seksistä ei välttämättä nautita enemmän.

Yleensä on ajateltu, että nainen nauttii seksistä ja seksielämästä eniten vähän vanhempana. Tuore kysely antaa täysin erilaisen tuloksen. Brittikyselyn mukaan naiset nauttivat seksielämästään eniten parikymppisenä. Naisilla on siis eniten seksuaalista itsevarmuutta 21 - 30-vuotiaina, jolloin he kokevat olonsa energiseksi ja keho tihkuu itsevarmuutta.

Vuosikymmen myöhemmin ainakin osa tuosta energiasta on kaikonnut. Naisten vastausten perusteella 41 - 45-vuotiaana seksielämä koetaan huonoimpana. Naiset paljastavat, että seksin harrastamista siirretään muun muassa energian puutteen ja halujen vähyyden vuoksi, mutta myös sen takia, ettei omaan kehoon olla tyytyväisiä.

Kolmekymppiset onnellisimpia

Seksi 40- ja 50-vuotiaina ei siis olekaan niin hyvää kuin on ajateltu. Näyttäisi siltä, että nelikymppiset naiset kuitenkin tuntevat olonsa sekä fyysisesti että henkisestä onnettomammaksi kuin nuorempana. Monet naiset kärsivät epävarmuudesta petipuuhissa myöhemmällä iällä. Brittiläisen The Healthspanin tekemän kyselytutkimuksen mukaan ainakin brittinaiset ovat kuitenkin yleisesti onnellisimpia elämässään 31 - 35-vuotiaina.

Vaikka siis yleisesti ajatellaan, että naisten elämä puhkeaa täydelliseen kukkaansa vasta 40-vuotiaana, todellisuudessa naiset tuossa ikäryhmässä voivat tuntea itsensä ahdistuneiksi ja epämiellyttäviksi.

Monet eivät ymmärrä, että kyseiset tunteet voivat olla alkusysäys vaihdevuosille. Jotkut naiset taistelevat jopa kymmeniä vuosia unettomuutta, kuumia aaltoja, mielialan vaihteluita ja arkoja niveliä vastaan tietämättä, että oireet kuuluvat vaihdevuosiin. Vaihdevuosien oireita voivat myös olla epäsäännölliset kuukautiset, emättimen kuivuus, painon muutokset ja rintakipu.

Lue myös: Onnellisuuteen tarvitaan kolme tärkeää asiaa - toteutuvatko sinun elämässäsi?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat