Menkkamyyteille kyytiä: Seksi kasvattaa tulehdusriskiä sekä 5 muuta väärää luuloa

17.06.2015 12:45 - Laura Sulkava

Kasvattavatko tamponit tulehdusriskiä? Entä suositellaanko rakastelua kuukautisten aikana?

Nyt on hyvä hetki päivittää tiedot oikeaksi, ja jos hyvältä tuntuu, harrastaa seksiä hyvillä mielin myös kuukautisten aikana. Alla on listattuna yleisiä myyttejä ja oikaisut väärille luuloille.

Seksi kuukautisten aikana kasvattaa tulehdusriskiä

Bakteerien määrä lisääntyy liiallisesti emättimessä, jos tamponia on pidetty yli kahdeksan tuntia. Seksi ei kasvata riskiä millään tavalla.

Tamponi seksin aikana kasvattaa tulehdusriskiä

Tamponi itsessään ei kasvata riskiä millään tavalla, kuten yllä on jo todettu. Sitä ei kuitenkaan kannata välttämättä käyttää, koska emättimessä ei muutenkaan ole kovinkaan paljon tilaa. Penis ja tamponi yhdessä voi olla hieman liikaa.

Naiset eivät halua seksiä kuukautisten aikana

Luonnollisesti jotkut naiset eivät pidä kuukautisseksistä veren aiheuttaman sotkun vuoksi. Seksi kuukautisten aikana voi kuitenkin olla todella nautinnollista ja nainen voi kiihottua jopa enemmän kuin normaalisti.

Seksi lievittää myös kuukautisten aiheuttamia vatsakrappeja.

Seksi on sotkuista

Totta kai lakanat saattavat hieman sotkeentua, ja ne täytyy vaihtaa. Jos tämä on kynnyskysymys, seksiä voi hyvin harrastaa myös suihkussa, jolloin samaa ongelmaa ei tule! Seksielämään saa kätevästi vaihteluakin.

Seksi ei tee vuodosta myöskään runsaampaa.

Kuukautisten aikana ei voi tulla raskaaksi

Periaatteessa tämä on totta eikä normaalissa tilanteessa voi tulla, koska kuukautisten aikana irronnut munasolu tulee ulos. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset, raskaus on mahdollinen, koska seuraava munasolu on saattanut jo irrota ja on valmis hedelmöittymiseen.

Kondomia ei tarvitse käyttää

Etenkin, jos kuukautiset ovat epäsäännölliset, ehkäisyä tulee käyttää, jos ei halua tulla raskaaksi. Kondomin käyttö on tärkeää tietysti myös turvallisen seksin vuoksi - jos et halua saada seksitauteja.

Lue myös: 8 edullista treffi-ideaa kesäpäivälle

Lähde: Cosmopolitan

Uusimmat