Rakasta itseäsi - pienet teot, joilla huolehdit itsestäsi päivittäin

15.07.2015 19:15 - Tiina Svensk

Laitatko läheisesi oman hyvinvointisi edelle? Muista kuitenkin pitää huolta myös itsestäsi.

Itsensä rakastaminen voi olla ajoittain haastavaa, mutta onneksi sitä voi opetella päivittäin. Kun opit hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet, pienet virheet ja erehdyksetkin on helpompi käsitellä - kaikkihan me olemme vain ihmisiä.

Huolehdi itsestäsi seuraavilla pienillä, mutta rakkaudellisilla teoilla päivittäin:

1. Kunnioita kehoasi

Kun pysähdyt hetkeksi ajattelemaan kuinka ainutlaatuinen ja monimutkainen kokonaisuus kehosi on, on vaikeaa olla ihailematta ja ihmettelemättä sitä. Mieti, miten paljon se tekee hyväksesi päivittäin ilman, että edes kiinnität siihen huomiota.

Hyväksi myös "vikasi" ja piirteesi sellaisena kuin ne ovat.

2. Vie itsesi illalliselle

Laittautuisit varmasti illalliselle, jos olisit menossa ulos treffikumppanisi tai ystäväsi kanssa. Miksi et siis laittaudu vain itseäsi varten? Jos perjantai-iltasi näyttää tyhjältä, laittaudu kauniiksi ja lähde ulos syömään!

Silloin tällöin itsensä vieminen treffeille on arjen luksusta, jota jokainen ansaitsee elämäänsä.

3. Nauti raittiista ilmasta

Vaikka sinulla ei olisikaan paljoa vapaa-aikaa, yritä käydä haukkaamassa raitista ilmaa palaverien välissä tai kävele osa työmatkastasi kotiin. Jos sinulla on vapaapäivä, lähde kävelylle. Vaikka aurinko ei paistaisikaan, raitis ilma piristää silti!

4. Kehu itseäsi

Olipa kyseessä sitten pieni huomio ostamistasi uusista korkokengistä tai kauniita sanoja saavutuksistasi työrintamalla, kehu itseäsi. Puhu itsellesi kuin puhuisit rakkaallesi tai parhaalle ystävällesi, ja uskalla myöntää onnistumisesi.

5. Karsi negatiivisuus arjestasi

Millaisessa seurassa liikut? Oletko usein ahdistunut ystävän kanssa vietetyn kahvihetken jälkeen tai jopa hengästynyt kaikesta, mistä hän sinulle valitti? Älä ympäröi itseäsi ihmisillä, jotka vetävät mielesi matalaksi.

Kun ympärilläsi on positiivisia ja kannustavia ihmisiä, myös sinun on helpompi olla oma itsesi, ja kannustaa heitä eteenpäin.

6. Syö puhtaasti

Osoita itsellesi kuinka paljon välität kehostasi ravitsemalla sitä hyvin. Huolehdi, että saat laadukasta ravintoa ja valmistat ruokaa tuoreista ainesosista. Kun syöt hyvin, myös olotilasi paranee.

7. Arvosta tunteitasi

Ota aikaa itsellesi ja tunteillesi - kohtaa ne sellaisina kuin ne ovat. Tunteet ovat erittäin arvokkaita, sillä oppiessasi kuuntelemaan niitä, opit uskomattoman paljon itsestäsi.

Mitä enemmän kiinnität huomiota omiin tuntemuksiisi, sitä herkemmin opit niitä tulkitsemaan. Käytä tunteita apunasi.

8. Ole oma itsesi

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta ei välttämättä ole sitä. Ole jokainen päivä oma itsesi, sillä olet upea.


Lue myös: Rakastu arkeesi: 7 vinkkiä onnellisten päivien saavuttamiseksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat